0:00

Ei sunt performerii anului 2013, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sportivii nemțeni performeri ai anului 2013 sunt cei pe care cotidianul Ceahlăul marcă înregistrată i-a anticipat: canotoarele Dorina Sticea și Antonia Cerbu. Ele au împărțit laurii la categoria ”Sporturi olimpice”, iar karatistul Dragoș Paul Vodă, a luat ”coronița” la ”Sporturi neolimpice”

Performanțele și poveștile de aur ale lui Valentin Gavril

CS Ceahlăul Piatra Neamț, condus de directorul Valentin Gavril, a fost declarat ”Cel mai bun club”, iar LPS Piatra Neamț, condus de profesorul Dan Gavril a fost declarată ”Cea mai bună unitate școlară”. Antrenorul Valentin Gavril a fost declarat antrenorul anului 2013. Premiul ”Viorel Roșioru”, pentru cel mai bun tehnician care lucrează cu copii și juniori, nu s-a acordat pentru al doilea an consecutiv, deși ar fi fost, respectiv antrenorul Paul Pintilie la sporturi neolimpice și Valentin Gavril la sporturi olimpice. Despre profesorul Valentin Gavril s-au spus multe, astfel încât completăm ”panoplia” succeselor cu o istorisire, care îi aparține și care caracterizează perfect anul 2013, în care criza financiară s-a făcut simțită în sport: ”Îmi amintesc că, la o regată națională, nu am avut o barcă pentru unul din sportivi. M-am dus la clubul Dinamo, care mi-a împrumutat o barcă, dar care nu avea vâsle. Am fost nevoit să merg mai departe cu mâna întinsă și să împrumut vâsle de la Steaua. Astfel că, ajuns primul după linia de sosire, sportivul CS Ceahlăul a fost singurul care avea barcă inscripționată cu sigla celor de la Dinamo și vâsle de la Steaua. Ideea e că oricum batem tot ce prindem în consursurile din România, numai să avem cu ce”.

”Așteptăm trofeul care recompensează cel mai bun sportiv cam de 20 de ani. Anul 2013 a fost un an bun pentru noi, pentru că am luat tot ce se putea lua pe toate categoriile de vârstă. Ne bucurăm astăzi și de mâine trecem la treabă, pentru că ne așteaptă un an și mai greu, în care va trebui să ne menținem în top”, a declarat și Paul Pintilie.

Tot la categoria ”Sporturi neolimpice” au mai primit distincții Mihaela Macsim, la categoria ”radioamatorism”, locul 3 la Campionatul Mondial de juniori, locul 2 la Campionatul European de juniori și locul I la Jocurile Balcanice, precum și colegii acesteia Mihai Airinei și Ionel Emilian.

Momente emoționante pentru sportivi și antrenori

Momentul emoționant al manifestării de vineri după-amiază a fost cel al decernării diplomei de recunoștință pentru 40 de ani de activitate neîntreruptă în slujba voleiului, directorului Constantin Niță, de la Volei Club Municipal – LPS Piatra Neamț.

Nu au fost uitați nici sportivii care au realizat performanțe în campionatele naționale. La judo, Alexandru Dascălu, de la LPS Roman, care a obținut locul 2 la Campionatul național de seniori și locul 3 la Campionaul Național U21. Tot LPS Roman a primit distincții și pentru echipa de baseball a liceului, clasată a doua în campionatul național de seniori și tot a doua în campionatul național al juniorilor.

La volei băieți, performerii sunt Rareș Gavril, component al lotului național de seniori, și Ștefan Lupu, promovat în naționala de juniori. Venind vorba de volei, tehnicianul Dan Gavril și-a cerut scuze pentru rezultatele modeste din 2013: ”Nu a fost un an bogat în performanțe pentru volei, dar eu și colegii mei vrem să ne luăm revanșa în 2014”.

Fotbalul nu a rămas nici el dator și se poate lăuda cu Marin Drăghiceanu, în vârstă de 14 ani, zis și Messi de sub Pietricica, elevul fostului golgheter Florin Axinia. Component al lotului național de juniori, el a fost declarat, pentru al doilea an consecutiv, ”Cel mai bun fotbalist din România”. Andrei Marc, de la FC Ceahlăul, a primit și el o distincție pentru promovarea în lotul național de tineret.

Voleibalistele Andreea Marin Iliescu și Mihaela Albu, de la Unic – LPS Piatra Neamț și componente ale naționalei României, au fost recompensate cu distincții pentru locul 2 în Turneul de calificare la Campionatul European.

Antrenorul Florentin Pera, de la HCM Roman, a primit o distincție specială, pentru promovarea a patru jucătoare în lotul național al României, care, din păcate, a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatul mondial din Serbia, după un meci pierdut dramatic împotriva Poloniei.

Nu în ultimul rând, echipa de oină Biruința Gherăiești a demonstrat că se menține în topul sportului național. Alexandru Andrei, Bogdan Bereșoaie, Mihail Mătălincă și Emanoil Blaj au fost recompensați, împreună cu antrenorii Ioan Chifan, Mihai Blaj și Adrian Andrei, pentru locul doi în Campionatul Național al seniorilor și titlurile naționale cucerite la juniori I, II și III, ceea ce înseamnă că micuța localitate nemțeană rămâne capitala sportului nostru național.

”E un moment emoționant pentru mine, pentru că e primul trofeu de acest gen pe care-l cuceresc în carieră. Vreau să-i mulțumesc dlui profesor Dan Gavril, pentru că a avut încredere în mine, pentru că a crezut în mine, din momentul în care m-a selecționat la canotaj”, a declarat campioana mondială și europeană de juniori Antonia Cerbu, legitimată la CS Ceahlăul și elevă la LPS Piatra Neamț.

Ei sunt performerii anului 2013, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ei sunt performerii anului 2013, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ei sunt performerii anului 2013, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ei sunt performerii anului 2013, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentSocial democrații sunt darnici de sărbători
Articolul următorMoș Crăciun poposește la Roman