pietricica turism

tg canapele gunoi 01

Problema depozitării gunoaielor din zona Târgu-Neamț se agravează de la o zi la alta. Odată cu întârzierea deschiderii gropii de gunoi de al Girov, administrațiile locale din Târgu-Neamț, dar mai ales cele din mediul rural au probleme serioase în depozitarea gunoiului. Dacă la Târgu-Neamț se mai colectează gunoiul menajer doar în zona blocurilor și asta până la deschiderea gropii provizorii de peste două săptămâni, în comunele limitrofe problema este acută.

De exemplu, în comuna Vânători Neamț, începând cu luna iulie, nu s-a mai colectat gunoiul fapt ce i-a împins pe locuitori să arunce gunoiul pe unde apucă. Unii dându-i foc, iar majoritatea aruncându-l pe malul Ozanei. La Târgu-Neamț societatea ECO mai colectează gunoiul menajer doar în zona blocurilor, în schimb cei din cartierele Pometea, Țuțuieni sau Blebea trebuie să se descurce singuri.

„Noi momentan colectăm gunoiul de la blocuri și așteptăm să se finalizeze lucrările de la groapa de gunoi provizorie pentru a-l putea duce acolo. Din păcate întârzierile cu deschiderea gropii de gunoi de la Girov ne dă mari bătăi de cap. Va fi o mare problemă dacă nu se rezolvă, pentru că acele comune unde se aruncă gunoiul pe malurile râurilor riscă să fie amendate de Garda de Mediu. În cel mult două săptămâni se va deschide groapa de gunoi provizorie de la Târgu-Neamț”, ne-a declarat Cătălin Toma, directorul SC ECO, societate care se ocupă cu colectarea și depozitarea gunoiului menajer din Târgu-Neamț. (C.T. STURZU)