pompieri-masina-zapadaTemperaturile extrem de scăzute au dus la înghețarea rețelei de alimentare cu apă a Liceului “Ion Ionescu de la Brad” (comuna Horia). Neavând altă soluție, conducerea unității de învățământ a apelat la pompierii militari, pentru a asigura apa necesară, având în vedere că, de astăzi, 11 ianuarie, s-au reluat cursurile, iar elevii s-au întors în bănci.

”Marți, 10 ianuarie, la ora 12:00, 2 subofițeri cu o autospecială de lucru din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, au executat o misiune de transport apă menajeră la Liceul Ion Ionescu de la Brad, din comuna Horia”, a precizat lt. Marcel Bucur Țepeș, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Astăzi, 11 ianuarie, tot din cauza vremii s-a petrecut un incident pe strada Ana Ipătescu din Piatra-Neamț. Un bărbat care a întors mașina a dat peste robinetul de la instalaţia de alimentare cu gaz metan a imobilului. Nici măcar nu l-a văzut, pentru că era îngropat complet în zăpada depusă în ultimele zile. Până ce-a venit echipa de intervenție, ca să schimbe robinetul, locatarii n-au avut gaz, iar pompierii militari au stat la fața locului, pentru a asigura măsurile PSI necesare. (C.M.)