0:00

Educație Neamț. 317 candidați pe 193 gradații de merit, punctaje înainte de contestații, ZCH NEWS - sursa ta de informații
dosare 7 candidati gradatii de merit 2023

Miercuri, 21 iunie, se încheie perioada contestațiilor în concursul pentru gradații de merit. Se anticipează multe contestații în Neamț, în condițiile în care sunt mulți candidați – atât cadre didactice, cât și personal didactic auxiliar – 317 pe cele 193 locuri.

Punctajele acordate de comisia consultativă din cadrul Inspectoratului Școlar Neamț sunt, în unele cazuri, mult diminuate față de autoevaluarea candidaților. De pildă, la disciplinele tehnice, la sport, dar și la educatoare, la geografie, învățământ special, din categoria cadrelor didactice, la administrator financiar, unde sunt câte 2 candidați pe loc și tăieri și de câte 12-16 puncte, dar și la mediatori școlari, unde la evaluare s-a acordat cu 66 de puncte mai puțin. La categoria îndrumare și control lucrurile sunt clare: 8 candidați, majoritatea directori de școli, dar și un inspector școlar – pe 6 locuri.

Ierarhia finală va fi publicată în 4 iulie și atunci se va ști exact cine sunt cele 171 de cadre didactice și cei 22 de angajați încadrați ca didactic auxiliar care vor primi 25% în plus la salariu pentru următorii 5 ani. Miza este, de această dată, importantă, întrucât baza salarială a crescut de la 1 iunie, după negocierile din timpul grevei generale, suspendată din 12 iunie.

Primele rezultate la concursul pentru gradații de merit sunt disponibile pe site-ul ISJ Neamț aici .

C.I.

Articolul precedentIdeal – 308 medici de familie la Neamț, în realitate – doar 234
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Proiectele dedicate natalității sunt o prioritate a activității mele parlamentare”