0:00

Economii la Covid – ajutoare financiare pentru crescătorii de găini şi porci, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru că au rămas bani necheltuiţi din sumele revăzute pentru ajutorarea fermierilor afectaţi de pandemie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a gândit să acorde banii rămaşi ca un ajutor excepțional pentru crescătorii de păsări şi porci. Aceştia pot fi persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale sau persoane juridice care dețin exploataţii comerciale autorizate sanitar-veterinar.

Valoarea totală a ajutorului la nivel naţional este de 129.166.292 lei, echivalentul sumei de 26.100.000 euro. Aproape jumătate din această sumă, 12.745.324 euro, este finanțare externă nerambursabilă, iar diferenţa este asigurată de la bugetul de stat prin Ministerul Agriculturii.

Prin aceste scheme de ajutor se acordă  câte 200 euro/porc de reproducție şi 50 euro/porc pentru îngrășat.

Economii la Covid – ajutoare financiare pentru crescătorii de găini şi porci, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru crescătorii de găini valoarea ajutorului este de 50 euro/găini reproducție rase grele și găini ouătoare şi 20 de euro/pui de carne de găină sau de curcă.

Ajutorul excepțional va fi acordat pentru 250 potențiali beneficiari din sectorul suin și circa 310 beneficiari din sectorul avicol. Plata ajutoarelor excepționale se va efectua până la data limită de 30 septembrie.

Valoarea totală ce poate fi acordată pe fiecare beneficiar va fi de maxim echivalentul în lei a 150.000 euro în sectorul suine, respectiv 100.000 euro în sectorul avicol.

Angela Croitoru

Articolul precedentA evadat ca să-şi mai bată o dată nevasta
Articolul următorPodul de la Petru Vodă: comunicat DRDP Iași
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.