Echivalarea BAC-ului la engleză cu certificatul Cambridge a devenit mai ușoară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVești bune pentru elevii care au reușit să obțină un certificat Cambridge pentru cunoașterea limbii engleze. Un comunicat al organizației Twinkle Star anunță că toate certificatele Cambridge care specifică obținerea unui punctaj minim de 140 de puncte sunt recunoscute de către Ministerul Educației și vor putea fi folosite pentru echivalarea examenului de Bacalaureat.

Începând de anul acesta, însă, și examenul A2 Key (KET) la care se obțin 140-150 de puncte, adică A, este acceptat prin Ordinul nr. 6063/2020 din 24 noiembrie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1232 din 15 decembrie 2020.

Conform specialiștilor în evaluare de la Cambridge, candidații care obțin peste 140 de puncte la examenul A2 (nivel pre-intermediar), au abilități superioare nivelului, deci pot fi încadrați în prima parte a nivelului nivelul B1 (intermediar). Faptul că MEC a adăugat recent și examenul A2 Key pe lista acceptată la evaluare reprezintă o recunoaștere a acestui fapt și o șansă în plus pentru elevii din România”, punctează comunicatul.

Pentru echivalarea examenului de Bacalaureat la limba engleză, elevii trebuie să completeze o cerere în acest sens și să depună o copie a certificatului Cambridge la instituția de învățământ absolvită.

Vlad B.

Articolul precedentCazul exploziei de la Piatra-Neamț: autorul este un violator liberat înainte de termen
Articolul următorPrimăria Piatra-Neamț a emis autorizația de construire pentru secția modulară ATI
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.