papagalii fara bilet

Cumătru cu perciunii până la gumari (în sfârșit i-o întins) stă de ieri și tot dă în bobi să afle cine îl vrea pe Vadim în șlapi, halat și cu ceai de rostopască lângă rudotelu` de pe noptieră. Și i-o ieșit cum că un bade, fleașcă de stele pe umeri și ochi albaștri, bașca fost vice șăf pe la județ și oarece senator buimăcit de pereme, s-o vorbit cu ceilalți talibani, ca să face o coaliție de interior, ca să-l scoață pe tribun, că e bolnav, are neuronu` trist, plus că viitoru-i atârnă în față ca lumânarea de ceară pusă la soare. Acuma noi nu pricepem cum și de ce, pen`că o vreme onorabilul a stat palmat la dos, după o serie de campănii cu chiuituri, unde se dădea fleașcă de influențe pe listele de aleși, printre membrotei flămânzi și cu poftă de poziție numa` bună de dormit pe banii statului. Mai este varianta după care, fiind la o vârstă, să fie oarece probleme cu timpul liber și cei doi litri de lichide, musai de băut după cum zice la teveu. Așteptăm să-l vedem cu o să facă față (sau spate) la tavalugul pe care tribunul îl are la buzunarul cel mic de la pantaloni.

Ăsta din mijloc mi-o atras de atenție să-l citez exact cu cuvintele pe care le folosește, mai cu seamă că acuma e și mai țâfnos de când doamna Nuți nu se dă văzută. Și ce-mi zice: Colega, fii antenă, că-i bai mare cu șpetalu`. Tu ziceai că o să vină oarece șăf pe acolo și o să face , să drege. Vax ! Poate nu ai habar că domnu` șăf de la cejeu – dom` Culiță, să trăiț ! – o căzut de acord pă scaune cu junele șăf dă la pesedeu și leberalul cu săgeata în poziție dă tragere. Da. Șpetalul e treaba lu` cejeu. Junele dă la pesedeu și colegu` dă alianțe gheboase stau cu geana pe apă. Că la ape e mai cușher pentru bozonare, că nu stă nime să măsoare apa cu lingurița și curge pe de lături de moare caii, adică aferim pentru partid și famelie. Priceput-ai ? Eu am zis evaziv, că nu, da` acuma o să videm, dacă o să se deschidă robinetul cu marafeți pentru alianță, că interesele din jurul ăstora de umflă facturile la apa spre cote de apă minerală, sunt multe și la vreme de seară cu drum lung.

O zicere de popor după care ai voie să te faci rudă cu cel ce fuge de tămâie, ca să ajungi pe celălalt mal este valabilă și la noi la papagali. Întreba-ți-l pe cumătru` că e șpețialist la dume. Că tot el ne-o zis aseară, la un rachiu dă cireșe domnești cu iz de dude păroase, cum că o auzit că dom` șăf de la cejeu – dom` Culiță, s-aveți poftă ! – o fost pupat de jur împrejur de un nene care vrea să rămâne vice sub prezident și altceva nimica, că el este supus și mai aduce și de acasă. Acuma, iertată-mi fie obiecțiunea, dar cum naiba să lase domnu` vice deceveu sărviciile publice de locato pă persoană fizică să-i mai scape una-alta, taman acuma când toată lumea e prietenă cu restu` și viceversa între pesedeu și pedeleu ? Plus dă asta, oare onorabilu` nu s-o pupat cu șăfu` pentru a îndulci șuturile rusești  care stau să se reverse peste `mnealui pă motiv de incompantibilități gheboase ? Mare lucru că o să avem de povestit, mai ceva ca despre meciul cu Juventus. Zău așa !

Articolul precedentPSD-UNPR, alianță fără fuziune
Articolul următorVoluntarii romașcani, premiați la Gala Mușatinilor