papagalii fara bilet

Șpioneta noastră palmată după streașina beroului lui dom` premare Harpa ne informează că pe domnia sa o început să-l doară urechile interne pă perosană fizică, motivul fiind bulucul de telefonuri de la parlamentoși, oficioși și alți asemenea, brusc interesați de o lucrare scoasă de premărie pă SEAP, a cărei valoare este fleașcă de zerouri după cifre. Acuma, noi înțălegem să se face lobby, că la o astfel de tentație oamenii fac pe dracu`n patru s-ajungă-n rai, numai că nu înțălegem cu ucigă-l toaca, se pupă un lobist den pesedeu de la celălant municipiu, cu un firmoi den Târg care are un șăf penelist. Sigur că provin din același pedeleu, că altfel nu să justifică. Altfel însă dom` premare stă liniștit și face joc de gleznă cu neuronii, că la treburile astea cu bănetu` primăriei știe că oricum se lasă cu controluri și deneauri, bașca contestății gheboase și nemulțumiți pe unde întoarce capul.

Colegii den gazetă o povestit despre șura dă metal care se făurește în fața muzeului de istorie și care pică de-a hoarța în fața frumuseții arhitectonice care este muzeul. O seamă dă ciori de prin apropiere s-or cugetat cu altele negre-n ceru` gurii ne-o zis că asta nu-i cușher deloc. Acuma noi știm că șandramaua asta este numa` de luat ochii, că de fapt terenu` este cel ce se dorește și cleientu` final mare lucru dacă nu cumva-i pe la conducere. Că mai știm de o cheștie asemănătoare, tot cu o construcție moartea pasiunii, în care apoi o apărut o locantă de largă expresie arhitectonică, ca să nu zicem șură. Ăsta den mijloc zice că-i curată lipsă de rășpect și vrea să facă o petiție, da` n-are unde-o duce că peste tot e minat.

Un alt șpionete cu dinți dă aur de pe la inșpectoratul școalelor și grădiniților ne-o atenționat pă firu` roș de la cumătru, cum că dom` gheneral Stan e fleașcă de indignare că este cântat în presă mai ceva ca Toma Alimoș în manualul de cetire și că tare s-ar bucura dacă și adjuncții ar fi pomeniți la gazete, mai cu seamă că cică este o distinsă ocupantă a funcției dă vice este băgată până în premolari în oarece afaceri cu proiecturi europene, care se lasă cu favoruri și chiuituri, dar care are spatele blindat de ochi ageri și foncții asemenea. Acuma, dom` gheneral, noi nu facem decât să luăm notă de informație și lucrăm cu aprindere pă inveștigații. Dar până una alta, nouă de sunteți simpatic și ăsta den mijloc zice, să vă invităm la un oneste bibere cu ceva la două litre. Ce, cum și când … numai el știe, că nu zice deocamdată.