Consilierul județean Dan Constantin a dovedit încă odată că nu are nimic în comun cu sportul, chiar dacă este vocal atunci când vine vorba de alocări de fonduri de la bugetul CJ, către diverse entități sportive. Așa s-a întâmplat la ședința desfășurată pe 31 iulie, când a propus ca legislativul județean să dea 15.000 de lei pentru Handbal Club Bicaz. Motivația a fost una care a stârnit zâmbete. ”Propun să dăm echipei Handbal Club Bicaz, care tocmai a promovat în Divizia Națională, suma de 15.000 de lei lunar, până la sfărșitul anului 2014, cum am mai dat la sport, la același nivel”, a motivat pesedistul Constantin.

Problema e că ”la același nivel” evoluează în Divizia Națională A, echipa HCM Piatra Neamț, care la începutul anului a „beneficiat” de diminuarea fondurilor de la 7.000 de lei, la 5.000 de lei, la propunerea aceluiași Constantin. El, a crezut, inițial, că este vorba de HCM Roman, care evoluează în Liga Națională și căreia i-a fost alocat, la începutul anului, suma de 15.000 de lei lunar, ce a fost majorată la 20.000 de lei, deoarece romașcancele s-au calificat în Cupa Cupelor.

Pentru știința lui Dan Constantin, HC Bicaz va fi, din toamnă, colegă cu HCM Piatra Neamț, în Divizia Națională A, care înseamnă liga secundă. Numai că Bicazul va avea un buget triplu, față de colega ei de eșalon, iar tinerii handbaliști pietreni, care, în marea lor majoritate provin de la LPS Piatra Neamț, s-ar putea simți discriminați, cu toate că anul acesta au fost felicitați pentru titlul de vicecampioni naționali și medaliile de aur cucerite la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, de primarul Gheorghe Ștefan, în ședința festivă a CL, din 27 iunie 2014. (Z.C.H.)

Articolul precedentFestivalul Muntelui Ceahlău 2014
Articolul următor”Primenirea” lotului la Petrotub