cj

* „Exact așa făceau și naziștii”, a declarat Alexandru Drăgan, primar al comunei Tașca

”Ei sunt de rasă ariană, noi ăștialalți suntem altfel”. ”Nu vreau să mai aud de PDL, și-au bătut joc de mine”. Sunt doar câteva dintre comentariile făcute de primarii PDL rămași fără niciun leu la rectificarea bugetară aprobată în ședința de luni, 25 noiembrie a CJ Neamț. Aceștia se jură că își vor pedepsi crunt colegii consilieri județeni și reprezentanți ai aceluiași partid care practic au votat împotriva propriilor interese.

”Eu știu că mie nu o să-mi dea nimic niciodată și nu mi-au dat nimic niciodată. Nu vreau să mai aud de PDL, și-au bătut joc de mine și înainte și acum. Sunt supărat, avem datorii de miliarde. Suntem vai de noi. Vai de noi și de țara asta!”, a spus Anton Covasan, primar al comunei Dămuc.

”Pentru faptul că PDL a votat cu PSD, aceasta este treaba președintelui de partid. Eu pe tot anul, pentru comuna Tașca am primit 1.000 de lei. Aștept să mai pun ceva să cumpăr și să trimit lumânări. Ei sunt de rasă ariană, noi, ceilalți suntem altfel. Exact așa făceau și naziștii. Nu am niciun motiv să aștept ceva bun de la ei. Eu ca eu, probabil că mă voi descurca, dar sunt primării care nu au primit nimic și nu pot încheia anul”, a declarat Alexandru Drăgan, primar al comunei Tașca.

”Nu mai spun absolut nimic, eu unul nu mai am treabă cu niciunul. La alegeri or să vină toți să ne roace să-i ajutăm. La vot eu în schimb, îmi voi lua concediu. De 1.000 de lei o să fac și eu treabă că atât mi-au dat. Consilierilor județeni PDL comuna Pipirig le-a adus aproape 2000 de voturi. Să nu-i aud pomenind de Pipirig. Să-i mai aud că vin să mă roage cu ceva. De fapt toate partidele sunt la fel. Că nu mai suntem la putere, că nu mai avem fonduri… nu vreau să-i mai aud”, a mărturisit Marcel Prună de la Pipirig.

„Colegii noștri au votat așa. Nici nu  mă miră. Așa a fost și în primăvară. Acum sunt indiferent, dar cu ajutorul nostru au fost pe liste. Asta e politica. Or să vină din nou alegerile”, a declarat primarul de Icușești, Leonard Oprea.

Situația este valabilă și pentru alte comune conduse de primari aleși din rândurile PDL.

Irina CĂLIN