După ce Primăria Piatra Neamţ a decretat rezolvată problema ridicării gunoaielor în urmă cu vreo două ore şi Prefectura Neamţ anunţă demersurile făcute pe acelaşi subiect. Prefectul Vasile Panaite, a organizat, vineri, 29 septembrie, o mediere între reprezentanții asociațiilor de proprietari din municipiul Piatra-Neamț, un reprezentant al Primăriei și conducerea societății Brantner, potrivit unui comunicat de presă.

„La întâlnire au participat circa 30 de reprezentanți ai asociațiilor care au ridicat diverse probleme cu care se confruntă în ceea ce privește colectarea datoriilor de la cetățeni, dar și cu privire la serviciile publice de care beneficiază. În urma medierii, prefectul Vasile Panaite a propus asociațiilor cu datorii către societatea Brantner să semneze eșalonări la plata acestora. Totodată, reprezentantul Brantner a menționat că asociațiile care vor respecta aceste eșalonări, concomitent cu plata facturii curente, vor beneficia de anularea penalităților”, potrivit sursei citate.

„Întâlnirea pe care am mediat-o în urmă cu trei luni a avut rezultatele scontate, pentru că mai bine de 70% dintre asociațiile care au semnat la acea vreme eșalonări, le-au respectat. Între timp, alte asociații au ajuns să acumuleze datorii către Brantner și s-a ajuns la un nou blocaj. De aceea am ținut să mă implic, în calitate de prefect al județului, să mediez o nouă întâlnire în urma căreia sper ca asociațiile cu debite să semneze eșalonări. Astfel se va ajunge și la anularea penalităților. În momentul de față, situația ridicării deșeurilor menajere a fost deblocată în urma discuției pe care am avut-o zilele trecute cu directorul Brantner, a declarat Vasile Panaite.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari au solicitat prefectului și o întâlnire cu parlamentarii nemțeni, această întâlnire urmând să aibă loc în perioada imediat următoare. (ZCH NEWS; FOTO: Prefectura Neamţ)

Articolul precedentAvea 99.000 de ţigări în curte! A rămas şi fără maşină!
Articolul următorZiua Recoltei la Parohia Sarata din Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.