pietricica turism

Pompierii nemţeni au intervenit, miercuri, 26 aprilie, în orele după-amiezii, pentru stingerea a două incendii în localităţile Bicazu Ardelean şi Poiana Teiului.

Primul apel la 112 s-a produs la ora 14:14, fiind anunţat un incendiu la o locuinţă din Bicazu Ardelean. “Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 5 pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ și 9 pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bicazu Ardelean, cu o autospecială de stingere cu apă. Datorită intervenției prompte a forțelor, a fost limitată propagarea flăcărilor la construcţie. În urma evenimentului, au ars acoperișul locuinței, confecționat din lemn acoperit cu șindrilă, pe o suprafață de circa 20 mp, s-au deteriorat tavanul și pereții casei care erau realizați din lut și lemn. Cauza stabilită de pompieri a fost coș-burlan de fum deteriorat”, potrivit unui comunicat de presă al ISU Neamţ.

Al doilea eveniment a fost anunţat la ora 15:09, fiind vorba despre producerea unui incendiu la o baracă din lemn, tip vagon, în satul Poiana Largului, comuna Poiana Teiului. “Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 9 pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, din cadrul Gărzii II Poiana Teiului. În urma evenimentului au ars baraca din lemn cu suprafața de circa 18 mp. Cauza stabilită de pompieri în acest caz a fost fumatul în locuri nepermise”, se mai precizează în comunicatul ISU Neamţ. (ZCH NEWS)