0:00

După 7 ani de anchetă: Medici trimişi în judecată pentru „ucidere din culpă”!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii din Suceava au trimis în judecată doi medici pe care îi acuză de „ucidere din culpă”.

„Fapta reținută în sarcina inculpatului Bolohan Dinu constă în aceea că, în perioada 04.08-07.08.2010, în calitate de medic ginecolog operator principal, în cadrul Spitalului Bethesda din municipiul Suceava, împreună cu medicul anestezist Gorceag Ruslan din cadrul aceluiași spital, nu au folosit toate mijloacele de investigație pe care le aveau la dispoziție și nu au adoptat o conduită medicală postoperatorie adecvată, raportată la condiția medicală a victimei, în vederea decelării prompte a instalării șocului hemoragic sever, fapt ce a condus la decesul numitei P.M.G. la data de 07.08.2010”, apreciază procurorii suceveni.

În acelaşi dosar, se efectuează cercetări şi în privinţa SC Bethesda SRL Suceava (prin reprezentantul legal Ştefan Puşcaşu), tot sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Poliţia Suceava a fost sesizată, pe data de 9 august 2010, cu privire la faptul că, la data de 7 august 2010, la Spitalul Județean Suceava, a decedat P.M.G., în urma unor complicații respiratorii, survenite după o intervenție chirurgicală. Ancheta s-a dovedit a fi una complexă.

„Cauza a avut caracter complex, pentru clarificarea situației de fapt și a stabilirii persoanelor responsabile fiind necesare concluziile Colegiului Medicilor, efectuarea a două expertize medico-legale de către Institutul de Medicină Legală Iași și avizul Comisiei Superioare din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, București”, a declarat procurorul Ruxandra-Andreea Georgescul, purtător de cuvânt al Parchetului Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Suceava. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDELGAZ GRID (fost E.ON): Curăţaţi coşurile de fum! V-ar putea salva viaţa!
Articolul următorMarius Crăciun induce alegeri anticipate în două comune din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.