pietricica turism

CJ_2014_04_30_03

Repus pe ordinea de zi a ședinței CJ Neamț din 30 aprilie, caietul de sarcini privind delegarea către un operator a depozitului județean de deșeuri de la Girov a fost, în sfârșit, adoptat. După ce a fost respins de cinci ori din varii motive mai mult sau mai puțin cunoscute, caietul de sarcini a fost aprobat cu câteva amendamente. Echipa tehnică a proiectului și șefii de la Unitatea de implementare a proiectelor au izbucnit în aplauze, de bucurie că respectivul caiet de sarcini a fost în sfârșit votat de consilierii PSD și PDL. Mai mult, președintele Tărâță a organizat o scurtă conferință de presă pentru a-și anunța mulțumirea pentru faptul că majoritatea din CJ a fost, după aproape jumătate de an, de acord cu caietul de sarcini atât de necesar participării la licitație în vederea delegării către un operator a depozitului județean de deșeuri.

Țin să menționez faptul că am renunțat la orice fel de animozități pentru a trece acest proiect. Am avut inițial 4 amendamente, unul a fost retras, iar ultimul presupune formarea unei comisii din cinci consilieri județeni, de la fiecare formațiune politică, care să supravegheze întocmirea fișei de achiziții”, a declarat consilierul județean PDL Cristian Tapalagă, șef al comisiei de urbanism din cadrul CJ Neamț.

Celelalte două amendamente inițiate de comisia de urbanism presupun reformularea unor paragrafe din conținutul caietului de sarcini cum ar fi înlocuirea cuvântului delegator cu delegat sau ”contractarea serviciilor de eliminare a deșeurilor cu operatorii și transportul deșeurilor se va face în baza obligației acestora de a contracta aceste servicii exclusiv cu operatorul depozitului de la Girov”. Chiar și așa președintele Culiță Tărâță s-a arătat bucuros că proiectul de hotărâre a fost adoptat, mai ales că exista riscul ca banii europeni destinați construierii depozitului, prin proiectul european “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Neamț, riscau să fie pierduți”.

”Astăzi s-a realizat dezideratul de a fi votat caietul de sarcini. Este un lucru îmbucurător și vă mulțumesc că ați fost alături de noi pentru faptul că ați vegheat cu seriozitate asupra acestui subiect (n.r. – a mulțumit mass-media pentru că a abordat de câte ori a fost nevoie subiectul respingerii caietului de sarcini)”, a spus Culiță Tărâță, președinte al CJ Neamț. (I. CĂLIN)