Fost director al Spitalului Bicaz și, simultan, consilier local, dr. Ion Uleia a pierdut, definitiv, procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), la capătul a 3 ani de procese. „Admite recursul declarat de recurenta – pârâtă Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 27 din 27 februarie 2015 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând, respinge acţiunea formulată de reclamantul Uleia Ion, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 octombrie 2017”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

Bineînțeles, pentru medic este o înfrângere personală, mai ales că, în primă fază, Curtea de Apel Bacău îi dăduse dreptate și anulase raportul ANI. Din punct de vedere al consecințelor, însă, medicul nu are motive să-și facă griji. El nu mai este consilier local la Primăria Bicaz din anul 2016, iar la spital nu mai deține nicio funcție de conducere.

Dr. Ion Uleia a fost declarat incompatibil de ANI pentru că, în perioada 22 decembrie 2010 – 20 decembrie 2013, a deținut, simultan, funcția de consilier local și funcția de manager al Spitalului Orășenesc Bicaz. Medicul s-a apărat susținând că spitalul nu avea activitate în perioada respectivă. Spitalul, însă, a fost închis în aprilie 2011 și redeschis în noiembrie 2014. (C.M.)

Articolul precedentBărbat acuzat de furturi în Suedia reţinut la Bacău
Articolul următorACTUALIZARE Doi frați intoxicați cu antigel
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.