0:00

După 10 ani, poetul Daniel Corbu îşi lansează o carte la Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 6 octombrie, de la ora 17:00, la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamţ, va avea loc lansarea cărţii „Januvia – Romanul ascezei”, semnată de poetul Daniel Corbu. Acesta consideră cartea, „pe lângă o lectură captivantă, un manual de asceză cu întoarcere la natură și divinație și un document de întregire a biografiei unui mare artist”. O mare parte a cărții a fost scrisă de poetul Daniel Corbu la casa natală din comuna Vânători-Neamț. „Januvia – Romanul ascezei” a obţinut recent Premiul Târgului de toamnă al Cărţii din Iaşi – Zilele recoltei editoriale.

„Găsesc necesar să spun că Januvia nu e o carte de aventuri în sensul obișnuit al genului. Alcătuită astfel, ea poate să pară cititorului o replică a secolului douăzeci și unu la Robinson Crusoe, roman scris de Daniel Defoe pe la 1700, cu acțiune desfășurată acum vreo trei sute cincizeci de ani. O asemănare există: insula pe care se retrage pictorul Eduard Bazon e tot în Pacific. Dar nu e doar atât. Cititorul va întâlni în aceste pagini experiențele și idealurile unui artist de vocație, care folosește pentru desăvârșirea spirituală metode mai simple sau extrem de complicate, de la mantre până la miraculoasa evanescență”, spune poetul Daniel Corbu.

După 10 ani, poetul Daniel Corbu îşi lansează o carte la Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDaniel Corbu s-a născut la 7 aprilie 1953, la Târgu-Neamț, și este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1990. Începând cu anul 1984 organizează „Colocviile Naționale de Poezie de la Târgu-Neamț”, din care s-au desfășurat zece ediții. Este, de asemenea, inițiatorul și fondatorul „Academiei de Poezie” din Vânători-Neamț. Din 1998, stabilit la Iași, este muzeograf literar, director adjunct și director la Muzeul Literaturii Române din Iași. Pentru întreaga activitate literară, Președinția României îi conferă, în anul 2004, Medalia Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler, iar Președinția Republicii Moldova Ordinul Cultural Mihai Eminescu, a doua medalie ca importanță în stat (2011). Academia Română îi conferă în 2011 Premiul Mihai Eminescu, considerat cea mai înaltă recunoaștere în România pentru opera unui poet român. Poetul este cetăţean de onoare al comunei Vânători-Neamţ, iar anul acesta a primit acest titlu şi din partea oraşului Târgu-Neamţ. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPoliția Neamț aleargă după doi iepuri: prevenire și recrutare
Articolul următorSe caută rezerviști voluntari din zona Roman, primesc 10% din salariul unui soldat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.