Față de anii precedenți, când conducerea Direcției pentru Tineret și Sport premia cei mai valoroși sportivi au județului, pe baza unor proiecte finanțate atât de Consiliul Local Piatra Neamț, cât și de Consiliul Județean, anul acesta numai proiectul depus legislativului județului va fi examinat și supus la vot în ședința de vineri, 12 decembrie. Serbarea din acest an se pare că va fi găzduită tot de sala de festivități a Consiliului Județean.

Canotoarea Ana Maria Grăpinoiu, legitimată la CS Ceahlăul și elevă a LPS Piatra Neamț, câștigătoare a medaliei de aur la Campionatul European din Belgia, cu barca de 4 vâsle a României, este candidată la titlul de ”Cel mai bun sportiv nemțean” al anului 2014.

Tehnicianul Valentin Gavril, care mai are un medaliat, dar cu argint, la același Campionat European, în persoana sportivului Alexandru Bârsan, se poate considera antrenorul anului la sporturi individuale olimpice. Bârsan a câștigat argintul tot cu barca de 4 vâsle a țării noastre și, după cum declara tehnicianul Valentin Gavril, a fost o surpriză plăcută. Soții Rita și Stelian Bursuc, dubli medaliați cu argint, în Finala Campionatului național de Juniori I și aur, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, cu echipa de handbal a LPS Piatra Neamț, candidează la titlul de ”Cei mai buni antrenori în sporturile de echipă”, iar profesorul Dan Gavril, directorul LPS Piatra Neamț va trebui să-și pregătească costumul de gală pentru a cuceri încă odată titlul de ”Cel mai bun Liceu Sportiv” din județ, grație unei munci prodigioase și a unor rezultate obținute cu bani puțini, împreună cu profesorii-antrenori ai LPS. Evident, CS Ceahlăul se poate mândri că va candida la titlul de ”Cel mai bun club sportiv” și în acest an, 2014, după ce și anul trecut, același Valentin Gavril, în calitate de director al clubului, a fost cel mai galonat antrenor al anului, stârnind invidie, dar și admirație.

M. STOIAN

Articolul precedentBăbeanu a marcat două goluri Norvegiei
Articolul următor“Deschide-ne, gazdă, poarta!”