DSV Neamț: 4.000 lei amenzi pentru mizerie la un depozit și la un restaurant, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă amenzi au fost date, pentru mizerie, de inspectorii sanitari-veterinari care au controlat timp de două luni unități din industria agroalimentară din Neamț. O amendă de 2.000 lei a fost dată la un depozit alimentar de produse congelate din zona Piatra Neamț, unde produse de panificație congelate erau depozitate necorespunzător. A doua amendă a fost aplicată „ca urmare a îmbolnăvirii unor persoane, a fost suspicionat și consumul de alimente într-o unitate de alimentație publică din zona Roman, iar la control s-au constatat neconformități privind manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, drept pentru care s-a aplicat o sancțiune în valoare de 2.000 lei”, a declarat dr. Sorin Ulea, directorul Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț.

Cele două amenzi au fost date în cursul controalelor derulate în lunile iunie și iulie 2018, la spațiile de depozitare a produselor alimentare, a semințelor, fructelor și legumelor, la unități de morărit, brutării, patiserii, la producători de băuturi alcoolice și răcoritoare. Inspectorii au căutat mizeria, dăunătorii, modul cum sunt manipulate produsele alimentare și materiile prime, existența documentelor obligatorii și a autorizațiilor de funcționare.

(C.I.)

N.R.: După cum puteți citi, faptele s-au petrecut în iunie-iulie, opinia publică este anunțată în augusr, timp în care depozitul și restaurantul au mai putut îmbolnăvi și alte persoane. Plus că nici acum nu putem afla cine sunt cei care au greșit. E secret!

Articolul precedentImpact violent la Turtureşti, şoferul nevinovat a murit. Constatările poliţiei
Articolul următorAutorul accidentului de la Turtureşti este patronul Pensiunii Branişte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.