centru de vaccinare din orașul Târgu neamț

Astăzi, 19 ianuarie, la centrul de vaccinare deschis la Piața Centrală din Piatra-Neamț pentru a doua etapă s-a ajuns cu programarea până în luna martie. Este cel mai solicitat centru, în municipiul reședință de județ fiind și cele mai multe persoane din categoriile care au prioritate la vaccinarea împotriva coronavirusului. Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț a confirmat astăzi, în direct la emisiunea „Cafeaua de dimineață”, că cei care vor să se vaccineze se pot programa și la alte centre: „La centrul deschis în orașul Târgu Neamț sunt mai puține programări, acolo mai sunt locuri disponibile”.

Dacă procesul de programare se derulează cu sincopele inerente unui sistem online creat foarte rapid, în schimb rămâne problema aprovizionării cu vaccin. Fiindcă furnizorul Pfizer nu poate rezolva ritmul livrărilor asumat inițial decât după 25 ianuarie, dozele de vaccin trebuie drămuite: „Sunt 3 puncte de vaccinare la centrul din Piatra-Neamț, două puncte la centrul din Roman și unul la Târgu Neamț, avem asigurate câte 60 doze pe fiecare punct, deci 360 doze pe zi. Problema furnizării vaccinului este în toată lumea, nu doar la noi în țară”, a adăugat șeful DSP Neamț.

Prioritate în a doua etapă de vaccinare o au bolnavii cronic, persoanele de peste 65 de ani și lucrătorii din domeniile esențiale.

În Neamț, vaccinarea din această etapă a început pe 15 ianuarie, cu beneficiarii din centrele rezidențiale, fiind vaccinați 329 de asistați.

Dintre cele aproximativ 7.300 de cadre medicale și angajați din centrele rezidențiale din județ care au început vaccinarea pe 4 ianuarie, în prima etapă, au primit prima doză în jur de 2.200 de persoane.

C.I.

Articolul precedentTragedie! Sugar mort în incendiu
Articolul următorRată de infectare scăzută în Neamț, încă 35 de persoane pozitive la coronavirus