0:00

Căldura și disconfortul termic vor marca următoarea perioadă, potrivit meteorologilor și este bine ca nemțenii să știe cum se pot proteja.

Există mai multe localități din județul Neamț unde s-au amenajat puncte de prim ajutor și în listă sunt adresele și numerele de telefon – aici . Puncte de prim ajutor sunt și în câteva farmacii din Neamț – aici .

Cel mai bine este ca cei care au boli cronice, copiii și oricare alte persoane sensibile la căldură să nu iasă afară în perioada amiezii, iar alimentația să fie bogată în legume și fructe, să se bea măcar 2 litri de apă pe zi și pe cât posibil să facă dușuri călduțe.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a transmis spitalelor, medicilor de familie și Serviciului de Ambulanță Neamț să aibă o atenție deosebită în această perioadă, cu asigurarea rezervelor de apă potabilă, suplimentarera echipajelor de intervenție dacă este nevoie, a punctelor de prrim ajutor, a unor condiții sigure pentru salariați și pacienți. Dacă temperaturile ating și depășesc 35 grade Celsius, instituțiile sanitare amintite sunt obligate să raporteze numărul persoanelor afectate și al deceselor. Centrele medico-sociale, căminele pentru copii și vârstnici trebuie la rândul lor să se preocupe de prevenirea efectelor caniculei și disconfortului termic. Informații pe larg în comunicatul de presă ce ne-a fost transmis de DSP Neamț.

DSP Neamț: Ce trebuie făcut pe caniculă și unde sunt punctele de prim ajutor, ZCH NEWS - sursa ta de informații DSP Neamț: Ce trebuie făcut pe caniculă și unde sunt punctele de prim ajutor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

C.I.

Articolul precedentIon Strătilă, fostul director general al RIFIL, a încetat din viață
Articolul următorDezvoltarea municipiului Piatra-Neamț, sabotată de APA SERV, cu acordul Consiliului Județean Neamț