0:00

Ancheta făcută de Direcția de Sănătate Publică Neamț la centrul de vaccinare de la Simionești-Cordun s-a încheiat cu aplicarea unei amenzi de 10.000 lei dată coordonatorului.

Echipa de control a constatat că echipa medicală din centru a încălcat instrucțiunea Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării, precizează DSP Neamț. „Potrivit instrucțiunii CNCAV nr. 242, în România se poate efectua, din data de 28 septembrie 2021, o doză de rapel (booster) NUMAI cu Pfizer sau Moderna la toate persoanele care au fost vaccinate cu două doze din vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca, după cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a 2-a. Direcția de Sănătate Publică Neamț a transmis, de fiecare data, cu celeritate, către toate unitățile vaccinatoare din județ instrucțiunile CNCAV, spre conformare. Prevederile instrucțiunilor au fost publicate în comunicatele de presă ale instituției, la momentul apariției lor”, se arată în comunicatul DSP Neamț remis redacției.

Incidentul a avut loc vineri, 22 octombrie și vaccinarea celor 3 persoane a fost înregistrată în registrul electronic național al vaccinărilor, conform procedurilor .

C.I.

Articolul precedentCriză de şoferi de camion la nivel mondial! Pentru unii, Crăciunul este în pericol, pentru alții e o șansă nesperată
Articolul următorFoto. O mână criminală a lăsat o familie fără casă la Ţoleşti