0:00

Administratorul special al societății județene de drumuri, Gheorghe Turtică, a avut o Drupo vrea mai mulți bani pe adițional, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiintervenție în plenul consiliului județean, solicitând ca, la viitoarea întâlnire, CJ Neamț să ia în calcul ajustarea prețurilor din contractul încheiat de județ cu Drupo SA. După cum a explicat dl. Turtică, Drupo are semnat un contract cu Consiliul Județean din anul 2008, cu 19% cotă TVA și vreo 41,84 milioane de lei valoare, contract încheiat pentru 36 de luni. Între timp, nu numai că s-au modificat legile și hotărârile de guvern care asigurau legalitatea contractului la data încheierii lui, ci au crescut prețurile la toate (de la combustibil până la kilowatt, de la salariul minim pe economie până la TVA), plus – ceea ce se poate chema o schimbare majoră – Drupo a intrat în insolvență, în vara anului trecut, și funcționează conform planului de reorganizare, stabilit în ianuarie 2015. Pornind de la aceste premise, directorul Gh. Turtică i-a anunțat pe consilierii județeni că ”potrivit contractului, valorile pot fi ajustate numai dacă apar împrejurări care lezează interesele legitime ale contractantului” – respectiv, Drupo, care este foarte lezată de prețurile rămase mici cu care e obligată să factureze către CJ Neamț – și ”Cerem aprobarea unui act adițional, prin care să se actualizeze valorile pentru lucrările rămase de executat, conform indicilor de cost transmiși de Institutul Național de Statistică, având în vedere că durata contractului a depășit de mult cele 36 de luni și contractul este valabil până la 31.12.2017”.

Președintele Constantin Iacoban l-a asigurat că în ședința viitoare de plen, ce va avea loc probabil pe la mijlocul lui decembrie, se va contura un ”act adițional prin care să prevedem indexarea cu indicele inflației”. ”Trebuie să clarificăm situația, pentru că este o chestie care nu înțeleg de ce nu s-a lămurit până acum; ține și de birocrație și, poate, și de o anumită neglijență, dintr-un anumit punct, dar nu mai stăm acum să ne întoarcem, să aflăm care e punctul”, a adăugat Iacoban.

 Să râdem cu consilierii județeni

Drupo vrea mai mulți bani pe adițional, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe când toată lumea se declara mulțumită, mai ales după ce Gheorghe Turtică a făcut și anunțul cum că Drupo se descurcă binișor în insolvență și vrea să evite falimentul, s-a trezit, la propriu, dl. consilier Gabriel Pavăl, altfel distins și onorabil ales al județului, să solicite în plen ”o analiză mai profundă a situației de la Drupo, ca să aflăm cauzele care au dus la intrarea în insolvență”. Intervenția sa ar fi fost extrem de oportună dacă ar fi avut loc bunăoară acum doi ani pe vremea asta sau în mandatul trecut, când dl. Pavăl era, de asemenea consilier județean, dar acum, la aproape un an și jumătate de la momentul când TOȚI consilierii au votat intrarea Drupo în insolvență, n-a făcut decât să stârnească râsul, mai pe față, mai pe sub mustăți, în rândul colegilor dlui Pavăl. Ca să dreagă busuiocul, Constantin Iacoban l-a anunțat că poate sta liniștit – ”cauzele sunt și obiect de anchetă (DNA – n.red.)” -, iar Adrian Bourceanu l-a rugat pe directorul Gheorghe Turtică să-i pună la dispoziție dlui Pavăl raportul firmei de insolvență, care este public și are precizate cauzele care-l interesau pe domnul consilier. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentLIGA A II-A: Ceahlăul – Rapid 0 – 2 (0 – 0) Două goluri anulate nemţenilor!
Articolul următorCupa EHF: HCM Roman a „căzut” în optimi cu Corona Braşov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.