asfaltare rural 04

SC Drupo SA, societate aflată într-o delicată situație financiară, în mare parte moștenită din legislaturile trecute, pare să fi intrat (iar) în zodia restructurărilor. Vinerea trecută, Adunarea Generală a Acționarilor a numit un administrator special, în persoana inginerului Gheorghe Turtică, care va trebui ca, în perioada imediat următoare, să întocmească un plan de reorganizare a societății. Noul administrator are avantajul că este familiarizat cu istoricul și problemele societății, el ajungând la un moment dat chiar pe funcția de director, după ce, la terminarea facultății, a fost repartizat la întreprinderea care mai târziu se va numi Drupo. Este de remarcat că schimbarea sa din funcția de la Drupo s-a produs în momentul în care liberalul de atunci Vlad Marcoci dădea de pământ cu toți pesediștii aflați pe funcții. Actualul deputat PSD, atunci președinte al Consiliului Județean, tuna și fulgera împotriva pierderilor societății și a procedat în consecință, aruncând și o frază istorică: “Drupo ori se retehnologizează, ori dispare”.

De la Vlad Marcoci, trecând prin mandatul lui Vasile Pruteanu  Drupo nu s-a retehnologizat, dar s-a dus tot mai la vale din punct de vedere financiar și – după câteva tunuri, peste care s-a așezat bruma între timp – a ajuns acum în procedura insolvenței. Din punct de vedere strict financiar, odată încetată acumularea de penalități, cu un portofoliu de lucrări destul de important, Drupo ar putea supraviețui, dacă va exista un plan de reorganizare, care să cuprindă și restructurarea la nivelul personalului și al contractelor externalizate. (V. BĂLĂNESCU)

1 COMENTARIU

  1. DRUPO NU -SI VA REVENI CINCIODATA ATAT TIMP CAT TREBUIE S AFIE MEREU CAPUSATA DE FIRMELE POLIRUCE.DRUPA CUMPARA SCUMP…FACELUCRARI PE DATORIE….SI VINDE IEFTIN! DE AICI INSOLVENTA!

Comments are closed.