În această dimineață, 1 iulie, o porțiune din DN 15 dintre Toplița și Poiana Teiului este inundată (foto). Probleme sunt și pe DJ 156A Girov – Roznov, iar pe DJ 155F Durău – Izvoru Muntelui se intervine pentru îndepărtarea unui copac doborât.

De la ora 7.30 și DJ 155I este blocat la Păstrăveni de un copac căzut, pompierii voluntari din localitate intervin pentru eliberarea drumului. La Săvinești un copac a căzut peste firele de electricitate și se intervine pentru reluarea alimentării cu echipele furnizorului.

Ploile necontenite au provocat inundații în zeci de gospodării din zeci de localități din județul Neamț. La Valea Seacă (Bălțătești) două femei, un bărbat și un copil, 4 persoane din Bozieni și la Sagna o femeie cu doi copii au fost evacuați din case de pompieri, azi noapte.

Începând cu ora 2 s-a trecut la deversarea controlată a apei râului Bistrița din acumularea de la Reconstrucția Piatra-Neamț cu 50 mc/s.

În această dimineață, 1 iulie, mii de gospodării nu sunt alimentate cu energie electrică. Este vorba de Bălănești, Ghigoiești, Bârgăuani, Botești, Nisiporești, Gâdinți, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamț și Lunca, unde sunt afectați 6935 de consumatori. Se lucrează pentru remedierea situației.

Pompierii intervin de aseară pentru evacuarea apei din zeci de curți din mai multe localități.

C.I.

Articolul precedentEugen Țapu-Nazare: „Încurajez firmele nemțene din turism și HoReCa să aplice pentru ajutorul oferit de Guvernul Cîțu”
Articolul următorFoto. Efectele codului roșu în Vânători-Neamț