0:00

Drumuri fără probleme, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* meteorologii anunţă ger, viscol şi ninsori nu foarte însemnate cantitativ

Pe teritoriul județului Neamț se circulă în condiții normale. Deși nu a nins foarte mult, din cauza pericolului formării de polei, drumarii au supravegheat în permanență starea drumurilor județene. Aceștia au împrăștiat material antiderapant atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, astfel încât temperaturile scăzute înregistrate în ultimele 24 de ore să nu determine formarea de polei.

”Deocamdată nu au fost înregistrate probleme pe niciun sector de drum județean. În continuare suntem pregătiți pentru orice mai ales că sunt anunțate ninsori ceva mai însemnate cantitativ în perioada 24-26 ianuarie. În principal s-a răspândit antiderapant, dar în zonele unde s-a impus s-au folosit și utilajele cu lamă. Evoluția temperaturilor și în general starea vremii este supravegheată în permanență astfel încât cei de la drumuri să fie pregătiți oricând să iasă cu utilajele”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu.

Nici în municipiul Piatra Neamț nu au fost probleme din punctul de vedere al circulației atât pe arterele principale cât și pe cele secundare.

”Până acum s-a intervenit cu material antiderapant conform programului, iar la dispecerat am primit o singură sesizare, iar echipajele Publiserv au mers și au rezolvat imediat problema. Noi suntem pregătiți, urmărim în permanență ceea ce se întâmplă din punct de vedere meteorologic”, a declarat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

În intervalul 24-26 ianuarie în municipiul Piatra Neamț temperaturile scad până la minus 10 grade Celsius în timpul zilei și pot ajunge până la minus 14 grade Celsius în timpul nopții. În aceeași perioadă, vor fi și ninsori însă nu foarte însemnate din punct de vedere cantitativ. În zonele de deal și de munte temperaturile vor fi și mai scăzute, iar vântul va sulfa cu putere, viscolind zăpada. (I. CĂLIN)

Articolul precedentContract de management dezbătut în CJ
Articolul următorSponsorizări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ