reclama autocenter

incepand-de-azi-imm-urile-pot-depune-proiecte-pentru-investitii-mari_rotator

Porțiunea de drum ce leagă Hanu Ancuței de Girov, care a fost afectată de inundațile din luna iunie, și pentru reparația căreia au fost atât de multe discuții în cadrul ședințelor de Consiliu Județean, va fi în sfârșit reabilitată. După alocarea fondurilor, 750.000 de lei, bani necesari pentru refacerea stricăciunilor produse de inundații, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul se află în faza de atribuire a respectivelor lucrări însă mai întâi trebuie urmați anumiți pași pentru ca Ministerul Finanțelor să-și dea girul pozitiv. Potrivit ordonanței 34/2006, din cauză că banii au fost alocați la capitolul diverse și neprevăzute trebuie demonstrat, cu documente, că drumul urmează să fie refăcut pe porțiunile deteriorate de inundațiile din mai și iunie.

”Atunci când este necesară achiziţionarea unor lucrări sau servicii suplimentare/adiţionale, care nu au fost incluse în contractul iniţial, dar care datorită unor circumstanţe imprevizibile au devenit necesare pentru îndeplinirea contractului în cauză, şi numai dacă se respectă, în mod cumulativ, următoarele condiţii: atribuirea să fie făcută contractantului iniţial; lucrările sau serviciile suplimentare/adiţionale să nu poată fi, din punct de vedere tehnic şi economic, separate de contractul iniţial fără apariţia unor inconveniente majore pentru autoritatea contractantă sau, deşi separabile de contractul iniţial, să fie strict necesare în vederea îndeplinirii acestuia; valoarea cumulată a contractelor care vor fi atribuite şi a actelor adiţionale care vor fi încheiate pentru lucrări şi/sau servicii suplimentare ori adiţionale să nu depăşească 20% din valoarea contractului iniţial”, se precizează în textul ordonanţei.

”A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, pe DJ 208 G, trebuie întocmită lista de achiziții pentru a putea fi aprobată de minister și urmează să înceapă lucrările propriu-zise. Până pe 12 august trebuie întocmite și listele cu cei care vor face respectivele lucrări, aceiași care au lucrat la proiectul inițial, așa cum spune legea. Avantajul este că în ciuda faptul că termenul limită pentru recepția integrală a drumului era de 5 august, acestă dată a fost amânată, cu cel puțin două luni, până la finalizarea în întregime a proiectului”, a precizat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentEPOCA DE PIATRA NEAMȚ
Articolul următorCetatea Târgu Neamț ia banii bisericilor