Având în vedere avertizarea cod galben de ninsori în Moldova, valabilă până mâine dimineață, Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași vine cu recomandări pentru participanții la trafic.

Potrivit meteorologilor, începând din această dimineață, 14 februarie, până mâine, 15 februarie, ora 11, întreaga Moldovă va sta sub semnul viscolului și se vor înregistra depuneri de strat consistent de zăpadă. Pe acest fond, drumarii anunță că sunt pregătiți să intervină pentru asigurarea unor bune condiții de circulație drumurile naționale, astfel încât să diminueze riscul de blocaje și de accidente rutiere.

Menționăm că, la acest moment, în bazele noastre de la Secțiile de Drumuri Naționale și districte din județele Moldovei, avem pregătite 75 de autoutilaje de deszăpezire proprii și 347 închiriate, conform contractelor, la care se adaugă alte 117, la cerere. Chiar dacă unii dintre români se pregătesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților, drumarii noștri sunt pregătiți pentru o nouă noapte albă, fiind mobilizați 24 de ore din 24 pentru asigurarea unor condiții optime de circulație participanților la trafic din zona Moldovei și nu numai”, declară Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Drumarii pregătiți de noapte albă în Ziua Îndrăgostiților, ZCH NEWS - sursa ta de informații

DRDP Iași reamintește că, potrivit atenționărilor meteo, astăzi și mâine se vor consemna ninsori temporar însemnate cantitativ (20-25 l/mp), cu depunere de strat de zăpadă consistent, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45-50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

La acest moment, ninge slab în Suceava, Fălticeni, Pașcani, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, DN2E (zona Vicovu de Sus), Bârlad, dar și pe raza județelor Bacău și Iași. Valorile termice sunt între -2°C la Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Botoșani și +2°C la Galați. Pe raza DRDP Iași se acționează în regim de patrulare cu 72 de autoutilaje.

Recomandarea noastră pentru șoferi este aceea de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu informarea prealabilă asupra condițiilor meteo și, mai ales, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul rece. DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232 213 168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021 264 33 33; 021 9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale”, informează DRDP Iași. (ZCH News)

FOTO: DRDP Iași

Articolul precedentCOD GALBEN de ninsori abundente în Regiunea Nord-Est
Articolul următorAdministrație eficientă: Deși în acte Piața este a CMI Urban, tot primăria o administrează
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.