0:00

Ieri, după limpezirea apelor şi tragerea liniei, şeful Poliţiei Neamţ, comisarul şef Paul Tablan ne-a declarat că alegerile din judeţul nostru au fost unele liniştite şi lipsite de evenimente majore. Totuşi, au fost sesizări din partea formaţiunilor politice şi o reclamaţie de ştampilă dispărută dintr-o secţie de votare din Târgu-Neamţ. Ştampila n-a mai putut fi recuperată, pentru că a „pierit” în flăcări. După ce-au făcut verificări, poliţiştii au stabilit că reprezentanţii secţiei, care au fost cu urna mobilă acasă la solicitanţi, au uitat ştampila pe masă, în locuinţa ultimului votant. Deşi şi-au dat seama relativ repede şi s-au întors, au avut ghinionul ca în casa respectivă să locuiască şi o persoană foarte ordonată, care deja aruncase plicul (membrii comisiei au pus ştampila într-un plic, ca să nu se murdărească de tuş) în foc.

În afară de acest incident, poliţiştii au verificat tot felul de reclamaţii primite prin 112. Nu s-a confirmat nici că la Târgu-Neamţ s-ar fi împărţit pui congelaţi, nici că la un restaurant din Roman s-ar fi dat o masă caldă unor oameni care puteau demonstra că au votat cu Ponta, cum nu s-a confirmat nici că s-au împărţit materiale cu caracter electoral din diverse autoturisme cu numerele „murdărite intenţionat” ca să nu poată fi identificate. S-a întocmit un singur dosar penal, în care ieri continuau audierile.

Şeful PSD Dobreni este cercetat pentru că a făcut mai multe solicitări de urnă mobilă în numele unor persoane care au declarat, ulterior, că identitatea şi datele lor au fost folosite în fals. În rest, au mai apărut discuţii despre câteva zeci de pietreni transportaţi să voteze la Târgu-Neamţ, dar şi acest lucru se va verifica în zilele următoare şi poate fi o problemă numai în situaţia în care persoanele respective au votat în mai multe localităţi. Ieri, se vorbea despre o plângere penală care ar urma să ajungă la parchetele locale din Neamţ, sesizare în care sunt reclamaţi Liviu Dragnea şi primarii PSD din judeţ atât pentru mită electorală, cât şi pentru presupuse nereguli în ultimele zile de campanie şi în ziua alegerilor. De fapt ar fi vorba despre o reclamaţie care vizează primarii din mai multe judeţe, adresată iniţial procurorilor DNA şi trimisă, ulterior, parchetelor locale. Imediat ce au aflat că au fost reclamaţi, primarii au început să se intereseze, la rândul lor, cum pot face plângeri pentru calomnie împotriva ACL. (C. MIRCEA)

Articolul precedentLa Spitalul Județean nu e chiar „high-life”
Articolul următorPrimarul Anton Covasan: ”Mi-am făcut bagajele!”