Marian DraghiceanuPresa engleză a scris marţi, 30 iunie, despre alţi doi jucători români pregătiţi să facă pasul spre Premier League. Marian Drăghiceanu (15 ani), de la Ceahlăul Piatra-Neamţ şi Ronaldo Andrei Deaconu (17 ani), de la naţionala U17, antrenată de Costel Enache, sunt în acest moment la Stoke, pentru a da probe de joc la formaţia pregătită de Mark Hughes.

Mijlocaşul ofensiv Marian Drăghiceanu este elev în clasa a 10-a la Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamţ şi a fost declarat cel mai bun junior nemţean în ultimii trei ani. A fost legitimat în sezonul trecut la Ceahlăul Piatra Neamţ. A debutat în același sezon la Ceahlăul II, în liga a III-a, pentru care a marcat două goluri şi a apucat să debuteze în Liga I, în înfrângerea cu Oţelul Galaţi din etapa a 32-a, fiind cel ma tânăr jucător care a evoluat în prima ligă din România, în sezonul trecut. A fost dorit de Gheorghe Hagi la Academia de fotbal, dar fostul preşedinte de onoare Gheorghe Ştefan s-a opus transferului.

“Deaconu şi compatriotul său Marian Drăghiceanu sunt pregătiţi pentru probe de joc la Clayton Wood, într-o încercare a echipei de a întări echipa de tineret. Mijlocaşul stânga, Drăghiceanu a devenit unul dintre cei mai tineri debutanţi din istoria fotbalului românesc după ce a jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamţ la doar 15 ani. Ronaldo Deaconu, 17 ani, a jucat în Olanda anul trecut, pentru echipa U19 a lui Twente şi cea U21 a lui Heracles, notează presa din Anglia.

Dacă vor primi OK-ul antrenorilor englezi, Dragomir şi Drăghiceanu vor juca la grupele de juniori ale clubului Stoke Citiy, club ce evolueză în Premier League de şapte sezoane consecutive, iar oficialii Ceahlăului ar putea primi o sumă de bani cu care să achite datoriile la utilităţi pentru ca sediul clubului să poată fi rebranşat la reţeaua de energie electrică, gaz şi apă caldă. Dacă transferal se va perfecta, rămâne de văzut cu ce sumă de bani se va alege antrenorul Florin Axinia, cel care l-a descoperit, format şi pregătit pe “puştiul minune” al Ceahlăului.

Un material mai amplu despre Marian Drăghiceanu puteți citi în Mesagerul de Neamț.