0:00

Dr. Codruț Munteanu – admis cu 9,13 ca manager al Spitalului Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNoul manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț este dr. Codruț Munteanu, din București. Rezultatele publicate astăzi, 3 iulie, arată că el a primit nota 9,13 pe proiectul de management pe care l-a susținut ieri, în fața celor trei membri ai comisiei de concurs, condusă chiar de către Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

Dr. Codruț Munteanu ne-a declarat că a ales spitalul de la Piatra Neamț, dintre alte câteva, pentru că personal păstrează o conexiune spirituală cu această zonă: „Este o legătură de suflet cu Spitalul Providența din Iași al ÎPS Teofan, unde am lucrat 7 ani și am operat. Plus, legătura cu Romanul, cu ÎPS Ioachim, unde tot timpul țin legătura cu fundația și ajutăm. Deci, e o zonă dragă și cunoscută”.

Dr. Codruț Munteanu – admis cu 9,13 ca manager al Spitalului Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLasă pe mâini bune clinica Munposan din București, pe care a înființat-o în 1993 în regim privat, prima de acest gen din țară, pentru a reveni în sistemul sanitar public care l-a consacrat ca medic chirurg. „Deocamdată, va urma o perioadă intermediară, mai am un modul și închei cursul de management sanitar”, adaugă dr. Munteanu, iar apoi se va stabili la Piatra Neamț. În proiectul de management pe care l-a conceput pentru concurs a pus accent pe creșterea gradului de adresabilitate al spitalului și majorarea veniturilor prin achiziția de aparatură performantă, cu asigurarea resursei umane profesionale adecvate. În viitorul contract de management pe care-l va încheia cu Consiliul Județean Neamț pot fi precizate criterii și indicatori de performanță pentru cei 3 ani de mandat.

Dr. Codruț Munteanu – admis cu 9,13 ca manager al Spitalului Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCel de-al doilea candidat, economistul Alexandru Filimon, din Piatra Neamț, a fost punctat cu nota 8 și spune că nu contestă rezultatul: „Orașul are nevoie de stabilitate, important este ca cel care vine să facă ceea ce-a promis”.

Proiectul său s-a axat pe segmentul resursa umană, deoarece „este cea pe care managementul spitalului o poate influența cel mai mult” și pentru că „o forță de muncă motivată și pregătită este un element de bază pentru furnizarea se servicii medicale de calitate”.

Contestațiile pot fi depuse, totuși, până la ora 14:00 a zilei de 4 iulie. (C.I.)

Articolul precedentAtenționare de pestă porcină de la DSVSA Neamț
Articolul următorÎnscrieri pentru învățământul seral
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.