În zilele de 10 și 11 iulie, polițiștii și reprezentanții altor instituții au făcut controale amănunțite în Bicaz și în comunele limitrofe. În prima zi au participat la acțiune jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, scopul fiind combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

În cadrul acțiunii au fost constatate 28 de sancțiuni contravenționale dintre care 8 aplicate în baza O.U.G. nr. 23/2008, 1 conform Legii nr. 12/1990, 4 conform H.G. nr. 301/2012 și 15 sancțiuni contravenționale aplicate la regimul rutier. Valoarea totală a acestora este de peste 17.000 de lei. Totodată a fost dispusă măsura confiscării sumei de 250 de lei”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Ieri, 11 iulie, polițiștii au fost însoțiți de reprezentanți ai ISU, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorului, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț și I.S.C.T.R., și au acționat pe linia respectării normelor legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, precum și pe linia combaterii faptelor ilegale din domeniul piscicol. De data acesata s-au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.000 de lei, a fost confiscată suma de 1493 de lei și au fost reținute 6 permise de conducere.

Astfel de activități, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a mai precizat agentul Dimitrie Mocanu.

C.M.