Un apel la 112, făcut în această dimineață (25 august), la ora 4, la Secția de Poliție Bicaz, anunța un posibil transport ilegal de material lemnos, din direcția Tarcău spre Piatra-Neamț. Apelul a fost redirecționat imediat către toate echipajele din teren,iar în scurt timp mijlocul de transport a fost depistat în localitatea Bistrița, din comuna Alexandru cel Bun, de un echipaj al Serviciului Rutier.

A fost verificată legalitatea transportului de material lemnos, ocazie cu care s-a constatat că a fost folosit același aviz de însoțire de două ori și a reieșit și un surplus, pentru că în aviz era cantitate de 40,67 mc, iar în fapt în mijlocul de transport era cantitatea de 43,60 mc lemn rotund rășinoase”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată, iar șoferul, care este din Suceava, a fost amendat cu 15.000 de lei pentru că a efectuat două transporturi în baza aceluiași aviz de însoțire – lucru demonstrat și de imaginile înregistrate de camerele de supraveghere de pe traseu. A doua sancțiune contravențională aplicată conducătorului auto a fost de 4.000 de lei, pentru că nu a respectat perioadele de conducere și cele de pauză, așa cum prevede legea.

C.M.

Articolul precedentUrgie în zona Roman – cod roșu de ploi și grindină anunțat de meteorologi
Articolul următorCOD PORTOCALIU Instabilitate atmosferică în Regiunea Nord-Est