accident masina copacDouă tinere din zona Roman, una de 18 ani, proaspătă posesoare de permis, şi cealaltă de 26 de ani, au intrat cu maşinile în copaci, în după-amiaza de 28 decembrie.

Primul accident s-a petrecut pe DN 15 D, în afara localităţii Trifeşti, în condiţiile în care conducătoarea auto începătoare, care este din Bâra, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de un autoturism care o preceda. Când şi-a dat seama că riscă să intre în coliziune cu maşina din faţă, a frânat brusc şi, în acel moment, autoturismul a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.

„Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și s-a stabilit că purta centura de siguranță în momentul producerii accidentului”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Exact în aceeaşi zonă, o oră mai târziu, o tânără de 26 de ani din Pipirig, care mergea către Roman, a pierdut controlul asupra volanului, iar maşina a părăsit şoseaua prin partea stângă a direcţiei de mers şi s-a oprit într-un copac. Spre deosebire de tânăra din Bâra, cea din Pipirig a suferit leziuni grave. În ambele cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Sfaturi de la poliţişti pentru prevenirea accidentelor rutiere

Viteza, atât excesivă cât şi viteza neadaptată condiţiilor meteo-rutiere, continuă să rămână principala cauză a accidentelor rutiere. Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, care afectează nu doar participanţii la trafic ci şi familiile acestora, vă recomandăm:

  • adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;
  • reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii;
  • măriţi distanţa între autovehiculele în mers ;
  • evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi a depăşirilor neregulamentare;
  • adoptaţi un comportament preventiv în trafic! C. MIRCEA