50 de soliști și formații de muzică ușoară de la școli din Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Suceava, Vrancea și Neamț au concurat la festivalul regional „Muzica e viața mea!”, organizat de Clubul Copiilor Roman, împreună cu Primăria Roman, în ziua de 19 mai.

Competiția, găzduită în sala de festivități a Consiliului Local Roman, a reunit copii talentați începând cu vârsta de 5 ani și până la 19 ani, pe categorii de vârstă. În urma deliberărilor, juriul a selectat câștigătorii ediției din acest an și chiar dacă trofeul nu a rămas la Neamț, două tinere din Piatra Neamț și Roman și-au adjudecat primul loc la categoriile lor de vârstă: Carmen Lorena Acatrinei, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, la categoria de vârstă 14-16 ani și Ana-Maria Pița, de la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman, la categoria de vârstă 17-19 ani.

Trofeul festivalului a fost atribuit elevei Lavinia Gabriela Maxim, de la Palatul Copiilor Iași. Premiul I pe categorii de vârstă a fost câștigat de: Maria Teodora Gugescu, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani (grupa 5-7 ani), Alexandru Cristian Preda, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani (8-10 ani), Daria Petrina Crețu, de la Palatul Copiilor Vaslui, (11-13 ani). Georgiana Sorina Popa, de la Clubul Copiilor Roman și elevii din Grupul „Cetatea veche” de la Clubul Copiilor Rădăuți – filiala Siret au câștigat premiile speciale ale juriului.

Au fost acordate medalii, cupe și premii în bani oferite de Primăria Roman câștigătorilor și diplome tuturor participanților. (C.I.)