50 de soliști și formații de muzică ușoară de la școli din Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Suceava, Vrancea și Neamț au concurat la festivalul regional „Muzica e viața mea!”, organizat de Clubul Copiilor Roman, împreună cu Primăria Roman, în ziua de 19 mai.

Competiția, găzduită în sala de festivități a Consiliului Local Roman, a reunit copii talentați începând cu vârsta de 5 ani și până la 19 ani, pe categorii de vârstă. În urma deliberărilor, juriul a selectat câștigătorii ediției din acest an și chiar dacă trofeul nu a rămas la Neamț, două tinere din Piatra Neamț și Roman și-au adjudecat primul loc la categoriile lor de vârstă: Carmen Lorena Acatrinei, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, la categoria de vârstă 14-16 ani și Ana-Maria Pița, de la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman, la categoria de vârstă 17-19 ani.

Trofeul festivalului a fost atribuit elevei Lavinia Gabriela Maxim, de la Palatul Copiilor Iași. Premiul I pe categorii de vârstă a fost câștigat de: Maria Teodora Gugescu, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani (grupa 5-7 ani), Alexandru Cristian Preda, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani (8-10 ani), Daria Petrina Crețu, de la Palatul Copiilor Vaslui, (11-13 ani). Georgiana Sorina Popa, de la Clubul Copiilor Roman și elevii din Grupul „Cetatea veche” de la Clubul Copiilor Rădăuți – filiala Siret au câștigat premiile speciale ale juriului.

Au fost acordate medalii, cupe și premii în bani oferite de Primăria Roman câștigătorilor și diplome tuturor participanților. (C.I.)

Articolul precedentBătrână luată cu SMURD-ul din curtea bisericii
Articolul următorA furat bijuterii din Germania, a fost prins la București
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.