Șase percheziții la romașcani bănuiți de cămătărie și șantaj s-au derulat astăzi, 21 iulie, de polițiștii de Investigații Criminale sprijiniți de mascați. În urma perchezițiilor au fost descoperite două pistoale cu glonț , 10 cartușe și un pistol tip airsoft deținute ilegal. Patru din cei 6 romașcani de etnie, cu vârste între 35 și 50 de ani, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri în continuarea cercetărilor în acest dosar deschis de Poliția municipiului Roman.

„Acțiunea a vizat depistarea și probarea activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni cu violență, cămătărie și șantaj. În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării două arme letale cu glonț, de calibru 9×21 mm și 8 mm, 10 cartușe, precum și un pistol tip airsoft, supus autorizării, deținute în mod ilegal”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Activitățile se derulează sub coordonarea procurorului di cadrul Parchetului Roman care instrumentează dosarul penal.

La acțiunea de astăzi au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Neamț, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

(C.I.)

Articolul precedentRomânia primește o sumă record – 79,9 miliarde de euro – pentru infrastructură rutieră, spitale, școli!
Articolul următorA început modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor în cartierul Precista