0:00

Sunt două focare de coronavirus  izbucnite săptămâna aceasta în județul Neamț. La o firmă de producere a energiei electrice au fost confirmați pozitivi 4 salariați și restul au fost trimiși în carantină la domicilii. La Primăria Poiana Teiului sunt 7 angajați pozitivi și alți 9 în carantină la domicilii, instituția fiind închisă și dezinfectată.

Din datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț, reiese că astăzi erau internați în cele două spitale din județ 265 de persoane pozitive, dintre care 8 în secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. În acest spital mai sunt 80 de pacienți care își așteaptă rezultatele testelor. De ieri și până astăzi, dintre pacienții infectați s-au mai înregistrat două decese, numărul total ajungând la 79.

În ultimele două săptămâni s-au înregistrat 730 de cazuri noi, iar media este în ușoară scădere, potrivit analizei DSP Neamț:

Două focare COVID-19 în Neamț și încă două decese, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

Cele mai multe cazuri de infectare sunt în Piatra-Neamț (27%), în Roman (19%) și în Târgu Neamț (7%). Până în prezent, DSP Neamț a emis 1.972 de decizii de carantinare și 413 decizii de prelungire a izolării.

De la început și până acum, în județul Neamț au fost efectuate 31.922 de teste la 11.515 persoane. Au fost confirmate infectate 2.062 de persoane. Au fost externați, din cele două spitale, 1.360 de pacienți, până acum.

C.I.

Articolul precedentUn gospodar a dat foc la uscături, a rămas fără grajd și munca de o vară
Articolul următorMugur Cozmanciuc: „Fermierii nemțeni afectați de secetă vor primi ajutor de la Guvernul PNL”