Două femei rănite în masivul Ceahlău, evacuate de salvamontiști, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: O femeie, în vârstă de 40 de ani, din Bicaz, a urcat în masiv, din Izvoru Muntelui, ca să culeagă bureți. În pădure era umed și a alunecat, pe o râpă, căzând cu capul într-un pârâu. Salvamontiștii de la Durău au coborât-o din pârâu, de la circa 500 de metri și au predat-o echipajului de ambulanță, care a transportat-o la spital.

Cealaltă victimă, tot o femeie, în vârstă de 65 de ani, din Bacău, și-a luxat piciorul, la coborâre. Echipajul de salvare de la Baza Dochia a intervenit și a preluat-o cu autospeciala, fiind predată ambulanței, în Durău. „A fost un week-end plin de turiști în masivul Ceahlău, ca fiecare sfârșit de săptămână din vară și până acum”, ne-a declarat Raul Papalicef.

****Știre inițială****

Două persoane au fost rănite, dintre care una mai grav, la cap, în masivul Ceahlău, astăzi, 11 octombrie.

Două echipe de salvamontiști au fost trimise, în această după-amiază, pe la ora 16.30, după ce s-a cerut ajutor la 112. Victimele sunt în zone diferite, una în Poiana Maicilor și cealaltă la Izvorul Muntelui. Echipele au fost trimise de la bazele Dochia și din Stațiunea Durău, pentru acordarea primului ajutor și transport, potrivit lui Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț. Vom reveni cu detalii.

C.I.

Articolul precedentAlte 115 persoane infectate în Neamț, din 529 cazuri noi în regiunea Nord-Est
Articolul următorActualizare: O femeie a fost salvată din ștreang