0:00

Două convoaie franceze formate din autospeciale de intervenţie și ambulanţe, care transportă echipamente medicale şi de salvare, vor ajunge astăzi, 26 martie, în jurul orei 18.00, la Suceava. Acestea reprezintă prima contribuţie a Franţei la HUB-ul umanitar de la Suceava și sunt destinate serviciilor ucrainene pentru situații de urgență.

Două convoaie cu ajutoare din Franța vor sosi la Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primul convoi este însoțit de 100 de pompieri și salvatori francezi, care vor transporta autovehicule și echipamente donate Ucrainei. 11 mașini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie și 23 de camioane, care transportă 49 ​​de tone de echipamente medicale și de salvare: echipamente de protecție, scări manuale, furtunuri pentru stins incendii, echipamente medicale etc, sunt așteptate la Suceava.

Două convoaie cu ajutoare din Franța vor sosi la Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un al doilea convoi, format din 21 de ambulanțe noi, completează această donație din partea Franţei. Ambulanţele au fost achiziționate cu sprijinul autorităților locale franceze și al companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză și sprijin.

Operațiunea este coordonată de Direcția Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor din Ministerul Francez de Interne și din Centrul de criză și sprijin al Ministerului Francez pentru Europa și Afaceri Externe și au loc în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene (EUCPM).

Angela Croitoru

Articolul precedentCele mai multe spitale care nu rezistă unui cutremur puternic sunt în zona Nord-Est
Articolul următorO femeie din Păstrăveni, sub influența alcoolului, și-a distrus mașina
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.