pietricica turism
Două gospodării au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Zănești.
Noaptea trecută, la ora 1:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Zănești. La locul evenimentului, s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, fiind solicitată și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roznov, cu autospeciala de stingere din dotare și de membri ai SVSU Zănești”, informează ISU Neamț.
Ajunși la locul incendiului, pompierii au constatat că flăcările cuprinseseră trei locuințe și mai multe anexe din lemn, care făceau parte din cele două gospodării. S-a intervenit, imediat, pentru localizarea incendiului și limitarea propagării la alte locuințe, aflate în vecinătate.
La prima gospodărie, au ars acoperișul locuinței și anexele din lemn, dar au fost salvate parterul și etajul locuinței. La a doua gospodărie, au ars două locuințe, din care una în totalitate, iar la a doua 4 camere, cu bunurile din interior și acoperișul. Au fost salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe din lemn.
Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați. Lupta salvatorilor cu flăcările continuă și în acest moment, după aproximativ 7 ore de intervenție. Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și 4 butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparat de gătit (aragaz) nesupravegheat”, precizează ISU Neamț. (ZCH News)