pietricica turism

Două candidate au rămas în concursul de ocupare a funcției de director medical al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Este vorba despre doctorița Denisa Gabriela Căileanu, șefa compartimentului Oftalmologie și doctorița Gabriela Bercea, medic urgentist în cadrul UPU. Cea de-a treia candidatură, a dr. Hadrian Vaida, lector la Universitatea din Oradea, a fost respinsă. Comisia de concurs a verificat documentele depuse de fiecare candidat și în final a respins dosarul medicului orădean. Decizia a rămas definitivă începând din după-amiaza de 23 mai. Perioada de contestații a expirat, fără să se fi înregistrat vreo plângere din partea dr. Hadrian Vaida.

Motivul pentru care comisia a luat decizia de respingere ține de conținutul dosarului: „Conform condițiilor de participare la acest concurs, documentele solicitate și obligatorii trebuiau depuse în copie și cu prezentarea originalelor, pentru certificarea conformității de secretarul comisiei. Documentele puteau fi depuse prin poștă, fax, dar și personal de candidat. Însă, au fost depuse de altă persoană, care a prezentat doar copii nelegalizate. Dosarul a fost înregistrat în ultima zi de înscriere, când nu mai putea fi completat”, a precizat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului județean.

Concursul pentru director medical la spitalul din Piatra Neamț intră în linie dreaptă în ziua de 29 mai, când este programată proba scrisă prin test grilă de verificare a cunoștințelor. Proba se va desfășura de la ora 11, la clubul spitalului. În ziua de 31 mai vor fi afișate rezultatele la scris, după care candidatele vor susține proiectele de specialitate în ziua de 3 iunie, la ora 11. A doua zi, pe 4 iunie, vor fi afișate rezultatele la proiect, la ora 10, iar ulterior, la ora 11 doctorițele vor susține interviul în fața comisiei de concurs. Rezultatele finale vor fi aflate în ziua de 5 iunie, iar candidatele pot face contestații, cu excepția interviului, până pe 6 iunie dimineață. Ziua de 7 iunie va da răspunsul final privind cine va fi, prin concurs, noul director medical al spitalului județean. (C.I.)