Două accidente din cauza consumului de alcool, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 31 iulie, în județul Neamț au avut loc două accidente cauzate de consumul excesiv de alcool.

Primul dintre acestea a avut loc în Roman, pe strada Primăverii, la intersecția cu strada Mihai Viteazu. Autoturismul condus de o femeie de 51 de ani, din Roman a intrat în coliziune cu cel condus de un tânăr de 24 de ani, din județul Vaslui. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. La testarea cu etilotestul, tânărul nu consumase alcool, în schimb șoferița avea o alcoolemie de 1,03 mg/l.

Aceasta a fost transportată la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Și are dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Al doilea eveniment rutier s-a produs pe strada Barajului din Costișa. Un tânăr de 17 de ani, din localitate, care conducea o căruță, s-a dezechilibrat și a căzut pe șosea, rănindu-se. Tânărul, care avea o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost preluat și dus la spital.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii rutieri au mai descoperit șoferi băuți la volan și azi-noapte:

  • în Rediu, un tânăr de 21 de ani, din localitate, cu o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • pe DJ 207 K, în comuna Doljeşti, polițiștii au încercat să tragă pe dreapta pentru verificarea actelor un autoturism, dar șoferul nu s-a conformat, iar echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestuia. La scurt timp, autoturismul a fost oprit pe DJ 207 A, în Sagna, constatându-se că bărbat în vârstă de 33 ani, din Trifești, aflat la volan avea 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN Furtuni în Bacău, Botoşani şi Neamţ; Suceava e avertizată cu COD PORTOCALIU
Articolul următorCOD GALBEN Caniculă şi pe 2 august în Bacău, Iaşi şi Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.