0:00

Ieri, 24 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a primit tehnică nouă pentru echipa de pirotehniști. O nouă autospecială dotată pentru asanarea munițiilor neexplodate rămase din timpul celor două războaie mondiale, pentru distrugerea cu ajutorul explozivului a podurilor de gheață și/sau zăpoarelor de gheață și pentru distrugerea stâncilor sau a altor elemente ce pot bloca căile de comunicații sau rețelele de utilități publice.

Dotări noi pentru echipa de pirotehniști a ISU Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Aceasta poate fi utilizată pentru intervenții ce necesită deplsare rapidă, pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu și al elementelor de muniție dezactivată, a mijloacelor de inițiere și explozibilului necesar.

Dotări noi pentru echipa de pirotehniști a ISU Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Autospeciala pirotehnică are un compartiment special pentru transport muniții neexplodate dispus în partea din spate a șasiului și două compartimente laterale pentru transport mijloace și accesorii de distrugere muniții și pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii. În dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranță a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecție pirotehnic pentru personalul specializat, căști și veste de protecție balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi”, precizează locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Dotări noi pentru echipa de pirotehniști a ISU Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Autospeciala este echipată cu detectoare de metale, costum de protecție pirotehnic pentru personalul specializat, căști și veste de protecție balistică, echipamente și accesorii utilizate pentru manipularea, transportul și asanarea munițiilor neexplodate, barcă pneumartică pentru 3 persoane, lanterne și rucsacuri speciale pentru transportul de explozivi.

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentUn tânăr fără permis a răsturnat autoturismul și-a fugit de la locul accidentului
Articolul următorLa noapte se trece la ora de vară!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.