isj suceava (4)Peste 300 de elevi din Suceava au fost transferaţi, înainte de a începe clasa a IX-a, în licee unde ultima medie de admitere a fost mai mare decât notele obţinute de aceştia. Concluzia aparţine Corpului de Control al ministrului Educaţiei, care a finalizat raportul în judeţul Suceava şi a propus cercetarea disciplinară a membrilor Comisiei de admitere a ISJ Suceava şi sesizarea organelor de cercetare penală.

“Am aprobat raportul Corpului de Control cu aceste măsuri, astfel că vor fi sesizate organele de urmărire penală”, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu. El a anunţat la finalul săptămânii trecute că verifică transferurile elevilor care intră în clasa a IX-a, în Suceava, Prahova, Bihor, Brăila şi Neamţ.

Raportul de la Suceava arată următoarele: “Au fost depuse 523 de cereri de transfer, cărora li s-au adăugat 7 cereri, după expirarea termenului. Au fost aprobate 386 de cereri, dintre care doar 38 au îndeplinit criteriul de medie. 12 cereri au fost aprobate pe baza situaţiei de tripleţi sau gemeni, 2 cereri au fost pentru vocaţional, cu respectarea prevederilor legale, şi alte 2 cereri au fost pentru cazuri medicale severe. Aceste 54 de cereri sunt considerate justificate de Corpul de Control, iar restul de 332 nu au nicio justificare”.

Alte concluzii ale Corpului de Control au fost: “nu au existat consultări între comisia judeţeană şi Ministerul Educaţiei pentru cazurile speciale de transfer; comisia a introdus criterii de transfer, fără să solicite avizul Ministerului Educaţiei, deci acestea exced reglementărilor legale; există date care arată că cel puţin un membru al comisiei nu a fost prezent la şedinţele comisiei în care s-a discutat aceste situaţii”.

Corpul de Control al ministrului Educaţiei va merge marţi, 18 august, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, astăzi fiind în celelalte judeţe vizate. Rapoartele pentru aceste judeţe se vor finaliza joi, 20 august. (ZCH NEWS)

Articolul precedentANM: Urmează două săptămâni cu ploi!
Articolul următorCâţi bani a încasat fiscul nemţean în 2015?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.