Două dosare „grele” au fost înregistrate astăzi, 8 octombrie, pe rolul Tribunalului Neamț, unde au ajuns două rechizitorii pentru dare de mită. Doi cetățeni, ambii șoferi, au avut proasta inspirație să încerce să mituiască doi polițiști (aceiași) de la Formațiunea rutieră Târgu Neamț. Faptele s-au petrecut în două zile consecutive. Pe 31 mai, agenții F.B.A. și T.F.A. au prins un șofer grăbit, care depășise viteza legală în timp ce-și conducea autoturismul prin satul Stânca, din comuna Pipirig. Iar, în plus, nici nu purta centura de siguranță. Încercând să scape de amendă, cetățeanul le-a propus o mită de 100 de lei ambilor agenți, adică 50 de lei de căciulă. Bineînțeles că oamenii legii au refuzat, și-au anunțat superiorii și apoi structura specializată în combaterea corupției din sistem, adică DGA Neamț.

Dosare „grele” pe rolul Tribunalului Neamț: șpagă la radar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiA doua zi, pe 1 iunie 2018, aceiași agenți, care acționau în comuna Urecheni, au prins un alt șofer care a depășit viteza legală. Și acesta a încercat să-i mituiască, diferită fiind doar suma: 100 de lei pentru fiecare polițist.

Dosare „grele” pe rolul Tribunalului Neamț: șpagă la radar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeși nu par ”mare lucru”, infracțiunile de dare de mită, care se pedepsesc, de regulă cu suspendare, au termene de supraveghere destul de generoase, de 2-3 ani, timp în care inculpații trebuie să stea foarte cuminți ca să nu se trezească încarcerați. De asemenea, drepturile lor civile sunt restrânse, banii de mită confiscați, iar cheltuielile de judecată revin în sarcina lor. Clar că amenda e de preferat! (C.M.)

Articolul precedentPiața Centrală Piatra Neamț: Curățenie după referendum
Articolul următorȘtire actualizată. Incendiu de amploare la depozitul firmei Maluco din Târgu Neamț (VIDEO)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.