pietricica turism

Accidentul de la Țepeșeni, comuna Bicazu Ardelean, care a condus la decesul unui localnic, a devenit subiect de dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmărirea penală se face, deocamdată in rem, adică pentru faptă, dar sunt șanse foarte mari să fie extinsă pentru administratorul drumului respectiv.

Este vorba despre Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care nu fusese anunțată nici astăzi, 22 februarie, despre faptul că ieri, un sătean în vârstă de 68 de ani, a fost găsit mort, sub o bucată de beton, desprinsă din parapetul unui podeț. Pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul va fi necesară, cel mai probabil, o expertiză de specialitate.

Ipoteza care se conturează, după efectuarea cercetărilor la fața locului, este că bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut în șanț, iar când a vrut să se ridice s-a prins de bucata de parapet, care, fiind deja dislocată, a căzut peste el. Se pare că anul trecut a avut loc un eveniment rutier în zonă, iar o mașină a lovit parapetul respectiv – făcut, teoretic, din beton armat -, și l-a degradat.

De ce anume nu s-au făcut reparațiile nesare, pentru ca parapetul respectiv să fie readus la starea inițială și să-și îndeplinească rolul de siguranță, nu de pericol public, așteptăm răspuns de la DRDP Iași.

Medicii legiști au stabilit că omul a murit înecat cu sângele provenit din din cauza traumatismului forte nazal suferit. Dacă ar fi reușit să se întoarcă pe o parte și n-ar fi fost blocat de greutatea bucății de beton, avea șanse foarte mari să supraviețuiască. (C.M.)