Cofondatoarea Asociației „Dăruiește viață”, Oana Gheorghiu atrage atenția, într-o postare pe contul său de socializare, asupra unor informații pe care le consideră false, răspândite de o persoană din Piatra Neamț și un post de televiziune centrală, în care se spune că spitalul modular ATI construit de fundație ar fi gol.

„Această individă și acest grup răspândesc știri false despre modularul de la Piatra Neamț, care e plin cu pacienți Covid, din prima zi în care a fost deschis. Individa îl filmează de la distanță și spune “uite, nu e nimeni”, ca și cum pacienții din ATI, intubați sau doar conectați la oxigen ar trebui să-i facă cu mâna de la geamuri sau măcar să fie ținuți la geam, să-i vadă ea și “publicul” ei.

Vă rog sa raportați contul și grupul Observator Antena 1, pentru răspândire de știri false. Acolo, în timp ce ea difuza minciunile, niște oameni luptau pentru viața lor alături de un personal medical stresat și obosit.

Poate și Poliția Piatra Neamț aude, vede, face ceva”, spune Oana Gheorghiu, co-fondator „Dăruiește viață”, în postarea de pe facebook.

IPJ Neamț s-a sesizat din oficiu în acest caz și a deschis dosar penal in rem pentru fapta în sine.

Urmare a apariției în spațiul public a unor imagini, în care o persoană prezintă informații cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra Neamț, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț face următoarele precizări:

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de  comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora și fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun”, afirmă comunicatul IPJ Neamț.

Detalii despre mersul anchetei aflăm de la purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, subinspector Ramona Ciofu: „Poliția s-a sesizat în acest caz. Este vorba despre persoana care filma din exterior spitalul modular din curtea SJU Piatra Neamț. A fost deschis un dosar de cercetare penală in rem, nu există o persoană anume cercetată în acest caz, vorbim despre o faptă”., a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentExplozia unui cauciuc era să-l lase fără picior pe un bărbat din Neamț
Articolul următorBărbat de 65 de ani transportat cu elicopterul la Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.