isu proiectil 02Ofiţerul de serviciu de la Poliţia Târgu Neamţ a fost pus în situaţia de a suna el însuşi la 112, joi (23 iulie) seara, la ora 18, să anunţe că un bărbat a adus un proiectil să-l predea. Echipa pirotehnică s-a dus la sediul poliţiei şi a preluat proiectilul, care are cam 2 kilograme, şi conţine suficient explozibil cât să provoace o tragedie, dar nu l-a mai găsit pe bărbatul de 40 de ani care-l adusese. Omul, care nu ar fi trebuit în nici un caz să se plimbe cu proiectilul perforant (de calibru 47 mm) în sacoşă prin oraş, este din judeţul Iaşi şi a anunţat că se va întoarce în Neamţ săptămâna viitoare şi abia atunci le va arăta pirotehniştilor unde a făcut descoperirea şi militarii vor putea verifica zona.

Patru ore mai târziu, un tânăr de 27 de ani din Gherăeşti a sunat la 112 şi a anunţat că a găsit un element de muniţie în albia râului Moldova. De fapt, tânărul şi un prieten de-al lui s-au dus la scăldat şi au făcut un concurs de căutat obiecte pe fundul apei. El a câştigat, dar era cât pe ce să fie ultimul concurs din viaţa lui. A scos proiectilul (de calibru 75 mm) pe mal şi abia după ce i-a spus tatălui său ce descoperire a făcut, bărbatul mai în vârstă şi cu mai multă minte, l-a sfătuit să sune imediat la 112. În esenţă, cazurile se aseamănă şi demonstrează că mai există mulţi oameni pe lumea asta care-şi forţează norocul.

ISU Neamţ recomandă cetăţenilor să anunţe găsirea oricărui tip de muniţie la 112, să nu atingă proiectilele şi să nu lase pe nimeni să se apropie până la sosirea pirotehniştilor. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTitularizare: Rezultate finale – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următorA vrut să scape de păduchi şi şi-a dat foc la casă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.