0:00

ROMAN: Vodafone vă invită la donare de sânge!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociația React și Fundația Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, anunță organizarea unei sesiuni mobile de donare de sânge, vineri, 30 octombrie 2015, în Roman, la Casa de Cultură a Sindicatelor (Piața Roman Vodă nr. 5), între orele 9:30-14:00, se anunţă într-un comunicat de presă.

Acţiunea este cuprinsă în cadrul programului „O șansă pentru viață”, iar sângele donat cu această ocazie va fi utilizat în spitalele din regiune pentru salvarea pacienților supuși unor intervenții chirurgicale sau a celor care necesită preparate sanguine. Potențialii donatori au acces la un proces de donare rapid și comod realizat într-un autobuz special compartimentat și dotat.

„Donarea de sânge trebuie să fie un proces sigur atât pentru donator, cât și pentru primitor, de aceea persoana care donează trebuie să fie sănătoasă și să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 60 ani
  • greutate 50 – 100 kg femeile și 60 – 100 kg bărbații
  • să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice sau chirurgicale
  • să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii,
  • femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală”, se precizează în comunicatul citat.

Înainte de donare, se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun normal (legume, fructe, fără multe proteine și grăsimi). Nu se fumează înainte și după donare cu o oră. În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%. Mai multe informații despre donarea de sânge sunt disponibile pe pagina www.pentruviata.com. (ZCH NEWS)

Articolul precedentŞofer de autobuz anchetat pentru că a plecat prea repede din staţie!
Articolul următorŞtire sigură: şi iarna asta o să avem piaţă la cort!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.