0:00

Dom` Leo, frate cu coreenii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nu știm dacă jocu` de-a majoritățile s-o inventat la Neamț, dar el foncționează de numa-numa, că nu mai departe la recenta sădință de cejeu, s-o strând pesedeul, pedeleul și pepededeul ș-o votat majoritar ca echipa unde dom` Gigi (să trăiți) este prezident dă onoare, să primească câte un meleard de firfirei pă lună pentru acareturi. Acuma, noi ne gândin că trebușoara asta musai tre să fie un fel de recunoștință a junelui șăf de la pesedeu către dom` Gigi, care-i și săf la pedeleu, că le-o dat dezlegare la conselieri să face majorități gheboase ca să se mestece biznisurile cum scrie la alianță. Totodată nu putem să nu ne gândim la dom` prezident de la cejeu, dom` Culiță (să trăiți!), care răsfoiește toate calendarurile să găsească ziua cu Sfântu` Așteaptă, când ar urma să se face și plățile la clubul păstorit dișcret de dom` Gigi.

Să cuvine să-l felicităm pe dom` premare Leo, care o plecat la coreeni înarmat până în măsele cu sentimente românești, vin românesc, cașcaval tot românesc, bașca niște rachiu de smochine păroase ca să-i anestezieze coreenii pă persoane fizice. Și s-o întors fleașcă de înfrățiri, Sunchang-Gun-ul fiind foarte fericit pe chestia asta, că nu-i de colea să ai un frate la câteva zeci de ore de mers cu avionu`. Acuma, trebe musai să-l prevenim pe dom` Leo să aranjeze primăria când or să ne viziteze coreanii, adică să dubleze mărimea tablourilor să pară că sunt vii, bașca tot ce mișcă în jurul domniei sale să fie micșorat, să-l lase să se vază în toată splendoarea. Cumătru zice că își aduce aminte că și împușcatu` o vizitat o Coree și după aia nu i-o mers prea bine. Deh, cârcotaș!

Ne zice o doamnă dascăl că la `mnealor s-o inventat un nou fel de grevă. Adică șăfimea sindicatului o zis să fie grevă, dar zicerea n-o ajuns la dăscălime. Așa că `mneaei doamna și alți asemenea ei s-o dus să țină lecții, numai că înainte de a începe, stop, că-i grevă. Acuma, nu știm, dacă sendicatu` are bani și pentru telefoanele interne ori are curieri de transmis veștile, dar se aude treaba că oamenii îs încordați și zice lumea că e vorba s-o mai țină trei zile. De unde am tras de concluzie, că grevele se pot face și pe neștiute sau până ce află toată lumea prin viu grai și după aia s-o vedea ce-o mai fi. Oricum buba grevei este banu, salariile dascălilor fiind de toată jena, dar dacă mai fac vreo trei greve din astea de patru zile și ceva, nu vedem pentru ce ar trebui să mai primească simbrie.

Articolul precedentDobreni: Proiectul de 2,5 mil. euro, pe ultima linie
Articolul următorSe mută pașapoartele