0:00

Actualizare – Doliu la Garnizoana Piatra-Neamț: Preotul Cristian Robert Paraschiv a încetat din viață, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Personalul militar și civil al Garnizoanei Piatra-Neamț transmite familiei greu încercate, sincere condoleanțe și întreaga compasiune în aceste momente de suferință.

Persoanele care doresc să aducă un ultim omagiu preotului militar Cristian Robert Paraschiv se pot prezenta la Capela Militară din incinta Batalionului 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski”, începând de astăzi 7 ianuarie. Accesul se face pe la punctul de control al batalionului, din strada General Nicolae Dăscălescu Nr.239.

Slujba de înmormântare se va desfășura duminică 9 ianuarie, începând cu ora 13, la Capela Militară, iar înhumarea va avea loc la Cimitirul Pietricica din municipiul Piatra-Neamț, ora 14.30.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea regulilor prevăzute de reglementările în vigoare, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a transmis conducerea garnizoanei.

****Știre inițială****

O veste tristă şi dureroasă pentru toţi cei care l-au cunoscut pe preotul Cristian Robert Paraschiv, iconom stavrofor la Garnizoana Piatra-Neamț.

În această dimineață, 6 ianuarie 2022, a încetat din viață, la vârsta de 50 de ani, după o tăcută luptă cu boala.

Născut de Crăciun, pe 25 decembrie în anul 1971, la Piatra-Neamț, preotul Paraschiv a slujit la capela garnizoanei din anul 2005. După ce a absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova în 1990, a urmat Școala Militară de Ofițeri de Aviație, secția Naviganți, Brașov și în toamna anului 1993 a obținut brevetul de parașutist navigant.

Licenţiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă București, şi-a început cariera militară în anul 1993, la UM Paraşutişti Bacău, trei ani mai târziu întorcându-se la Piatra-Neamț, cadru militar la UM 01804 și apoi preot militar, din anul 2002, la UM 01027. Din anul 2005 a fost preotul UM 01407 Batalionul 634 Infanterie „Petrodava”, cum se intitula atunci unitatea militară.

Pe lângă viaţa dedicată garnizoanei şi preoţiei, Cristian Robert Paraschiv rămâne în amintirea pietrenilor drept un om dedicat activităților umanitare și pasionat de pictura în ulei.

Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe familiei greu încercate!

Angela Croitoru

Articolul precedentChioșcurile fără forme legale vor dispărea de pe domeniul public
Articolul următorAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelului de selecție pentru măsura M3/6A – Diversificarea economiei teritoriului GAL prin investiții în activități economice neagricole

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.